Gå til sidens hovedinnhold

- Drepe eller sex

Tre kvinner skal brutalt ha blitt overfalt av den voldtektstiltalte 27-åringen. En av kvinnene holdt på å bli drept.

(iOslo.no) Mandag møter en 27-åring i Oslo tingrett, tiltalt for én voldtekt, to voldtektsforsøk og drapsforsøk på en av kvinnene som ble forsøkt voldtatt.

- Ikke straffskyld
Statsadvokat Bjørn Kristensen mener mannen spredte frykt etter å ha stått bak flere grove overfallsvoldtekter i Oslo i fjor høst og vinter.

- Det er en meget alvorlig tiltale. Så langt har mannen ikke erkjent straffskyld for noe av dette, sier Kristensen til iOslo.no.

Mannen er tiltalt for et voldtektsforsøk den 26. november klokken 04.50 i St. Olavs gate i Oslo.

Under voldtektsforsøket skal mannen ha sagt «drepe eller sex», mens han forsøkte å voldta kvinnen. Den tiltalte mannen er irakisk kurder.

En tilfeldig forbipasserende kom forbi da voldtektsforsøket skjedde, og kvinnen klarte å komme seg unna, etter at voldtektsmannen ble avbrutt.

Natt til nyttårsaften
To av hendelsene skjedde natt til nyttårsaften 2006. Først skal han ha forsøkt å voldta en kvinne i Schweigaards gate ved 03.30-tiden. Her hørte en forbipasserende kvinnens skrik, og kom henne til unnsetning.

Ifølge tiltalen var likevel voldsbruken så massiv at mannen er tiltalt for drapsforsøk. Kvinnen holdt på å bli kvalt under voldtektsforsøket.

En drøy time senere skal mannen ha overfalt en ny kvinne i Motzfeldts gate bare et steinkast unna. I dette tilfellet skal mannen ha klart å fullbyrde voldtekten.

- Etter vår oppfatning er mannen tilregnelig, og det er ingen psykiatri inne i saken. Han er ikke kjent for slike forhold fra tidligere, sier Kristensen.

iOslo.no lykkes ikke i å få kontakt med den tiltalte mannens forsvarer.

Les flere saker fra iOslo.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis