Gå til sidens hovedinnhold

Drept i gisseldrama

En skolejente er skutt i nok et skoledrama i USA.

En voksen, uidentifisert mann tok flere gisler og barrikaderte seg i et klasserom på Platte Canyon High School i den lille fjellbyen Bailey i Colorado. Vegg i vegg ligger barneskolen Fitzsimmons. Mannen sa han hadde en bombe. Det ble sendt inn bombeteam, og politiet stormet til slutt klasseromet.

Se video

Dramaet ble avsluttet ble avsluttet etter tre timer, rundt midnatt norsk tid, og fikk en tragisk utgang. Kl. 03 norsk tid meldte AP at jenta døde av skadene hun ble påført da hun ble skutt.

To gisler

Ifølge CNN oppgir politiet at gisseltakeren tok seks gisler, men at han så løslot fire av dem og barrikaderte seg med de to jentene. Der skjøt han den ene jenta, som etter stormingen ble fraktet til sykehus med kritiske skader, som hun døde av i løpet av natten. Deretter skjøt gisseltakeren seg selv.

Under politiets pressekonferanse etter midnatt til torsdag sa politiet at de ikke vet hvem gisseltakeren var, eller hva slags motiv han kan ha hatt.

En bombegruppe ble sendt til skolen etter at det kom meldinger om at det var avfyrt flere skudd, og TV-bilder på SkyNews viste at en person ble båret ut i en ambulanse. Ifølge CNN sa også mannen til politiet at han badde en bombe.

En rekke elever har blitt evakuert, og flere skoler i området er stengt.

- Evakueringen av de to skolene startet etter at det kom en høy lyd, sier Jan Howard, som er sekretær for skolens inspektør, til Fox News.

- Jeg vet ikke hva den lyden var, fortsetter hun.

Hovedvei stengt

En rekke ambulanser er på plass utenfor bygget. Hovedvei 285 er stengt i forbindelse med gisseldramaet.

For bare to uker siden gikk Kimveer Gill amok på en skole i Montreal i Canada. Gill såret 20 og drepte én på Dawson College, og døde etter å ha skutt seg selv i hodet.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem