Gå til sidens hovedinnhold

Drept på åstedet

Lørdag oppsøkte den drapsdømte amerikaneren gjerningsstedet på nytt. Det skulle han ikke ha gjort.

I 1996 deltok Xaviein Bendross (28) i et ran som resulterte i drapet av en hollandsk turist på en bensinstasjon i Miami. Lørdag ble Bendross selv drept på samme sted.

- Det er ironisk, tragedie avler tragedie, sier etterforsker Anne Bogen i Miami-politiet til Miami Herald. Bogen etterforsket selv drapet i 1996.

Den hollandske turisten Tosca Dieperink og hans kone kjørte en leiebil da de oppsøkte en bensinstasjon i Liberty-bydelen i Miami for å spørre om veien til det lokale kjøpesenteret. Tre unge menn, deriblant Bendross, ranet ekteparet og skjøt og drepte Dieperink.

Hendelsen rystet Miami, som fra før av slet med et frynsete rykte etter totalt ti drap på turister tidligere på nittitallet.

Leiebilfirmaet ble senere dømt til å betale hele 5,2 millioner dollar til Dieperinks familie for å ha unnlatt å advare mot det farlige nabolaget i Miami.

Lørdag 15. mars ble Bendross (nå 28) drept sammen med to av sine kamerater like ved den samme bensinstasjonen. Politiet etterforsker saken. Ingen er foreløpig pågrepet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis