Gå til sidens hovedinnhold

Drepte kameraten i lek

«Skyt meg» sa 20-åringen under leken. Kameraten rettet pistolen mot kameratens hode, og trakk av.

Uten at de unge mennene visste om det, lekte de med en ladd pistol av typen Glock.

- Det er tragisk. Under leken sa avdøde «skyt meg», sier forsvarer Kjell Jarle Myrland som forsvarer den tiltalte 26-åringen. Resultatet var at 26-åringen satte pistolen mot hodet til sin kamerat og trakk av. 20-åringen døde kort tid etter av hodeskadene.

- Min klient har det jo helt forferdelig. Han plages av en voldsom skyldfølelse hele tiden. Han har bedt om hjelp, men det er ikke så lett å få psykologisk hjelp. Han vil trenge profesjonell hjelp for å bearbeide det som skjedde, sier Myrland.

Neste uke starter rettssaken. 26-åringen er tiltalt for uaktsomt drap. Påtalemyndigheten legger til grunn av han ikke visste at pistolen var ladd da han trakk av, men at han burde ha sjekket dette.

Snart to år har gått siden dødsfallet i en leilighet i Peder Claussøns gate 4 i Oslo sentrum.

Les: Funnet død med skuddskader

Myrland sier at hans klient var i leiligheten da politiet ble varslet og ankom stedet. Han forklarte seg raskt om hendelsen, og slapp ut av varetekt høsten 2005.

Myrland reagerer på at det har tatt så lang tid før saken kom opp.

- Det er lite hyggelig verken for foreldrene til han som døde, eller for min klient. Etterforskningen var jo ferdig allerede høsten 2005, sier Myrland.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag