Gå til sidens hovedinnhold

- Drepte katter som barn

Det sier estlenderen som var en venn av Harald Bakkebøs drapsmann.

NORDHORDLAND TINGRETT: (iBergen.no) Estlenderen som var en venn av både den drapstiltalte og Harald Bakkebø, forklarte seg tirsdag ettermiddag om at den tiltalte skal ha hatt problemer helt siden barndommen. Han fortalte også at den drapstiltalte 44-åringen hadde rusproblemer og røykte en del hasj.

Var hos legen i Estland
Estlenderen fortalte at han tok med seg den tiltalte til en lege i Estland for å få bukt med rusproblemene. Her skal han ha fungert som tolk mellom 44-åringen og legen.

- Tiltalte fortalte at han hadde hatt en del problemer i barndommen. Han hadde drept og gjort narr av katter. Han trente på å drepe, forklarte estlenderen i retten.

Disse påstandene fikk den tiltalte til å be om ordet i rettssalen.

- Det er snakk om to katter som satte seg fast i en line og måtte avlives. Også på en gård jeg jobbet på, måtte en del katter skytes, fordi de ble for mange. Men at dette skal ha vært trening til å drepe... jeg er sjokkert, sa 44-åringen opprørt.

Nye opplysninger
Han ble også oppbragt da estlenderen kom med nye og oppsiktsvekkende opplysninger om at tiltalte hadde åpnet seg for ham to dager før drapet. Da skal han ha sagt at han ville skyte et vådeskudd over Bakkebøs hode, for å skremme ham til å droppe de påstatte drapsplanene han hadde mot ham. 44-åringen har tidligere forklart at han følte seg truet på livet av Bakkebø, og mente han hadde betalt leiemordere for å drepe ham.

- Hvorfor forteller du dette først nå og ikke i politiavhøret, spurte sorenskriver Mette C. Greve estlenderen.

- Fordi jeg da ikke visste om jeg hadde drømt eller om det virkelig hadde skjedd. At min ene bestevenn hadde drept min andre bestevenn. Det var en vanskelig opplevelse for meg, svarte han.

- Han må ha drømt, for dette har jeg aldri hørt snakk om før. Jeg oppfatter dette som misforståelser, sa 44-åringen da han fikk ordet.

- Var rar
Estlenderen mente ellers den tiltalte som tidvis rar og at han hadde ideer som for han virket paranoide. Han mente likevel at hans mangeårige venn hadde grunn til å frykte Bakkebø, som flere ganger skal ha uttrykt ønske om å drepe ham.

- Han sa til meg i fylla at han trengte ikke å leie en leiemorder, han kunne gjøre det selv. Han ville ikke starte forretninger i Estland før tiltalte var blitt drept. Dette sa han flere ganger. Jeg viderefortalte alt til tiltalte, som ble trist og fornærmet.

Hans teori om hvorfor Bakkebø ønsket livet av kameraten var at han visste for mye om ham.

- Det var fire forfalskete dokumenter som omhandlet svindelsaken i USA. Hvis disse kom politiet i hende, ville han blitt dømt om det skulle bli sak mot ham i Norge. Han stolte ikke på tiltalte og fryktet han ville bruke det han visste mot ham.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn