Gå til sidens hovedinnhold

Drepte kjæresten med gift

Svenske Isabella Kielmas (21) spiste en siste middag med kjæresten Kaj Väliaho (22). Så forgiftet hun ham med GHB og vodka.

Mens Kaj ble kvalt på baderomsgulvet gikk Isabella og la seg med en pute over hodet for å slippe å høre dødskampen. Onsdag ble hun dømt til ti års fengsel for drap, skriver Expressen.

Kaj ble funnet død på et baderomsgulv i en leilighet på Hisingen i Sverige 26. november i fjor. Ved siden av ham stod en flaske med rødaktig væske, det narkotiske stoffet GHB. Stoffet kan være dødelig ved overdose. Spørsmålet er om han tok sitt eget liv eller ble drept.

Elsker nøkkelvitne
I avhør fortalte den avdødes søster at hun trodde Isabella to ganger tidligere hadde forsøkt å ta livet av Kaj. En gang ved at hun knuste en tung glassflaske i hodet på ham, en annen gang ved å krasje bilen de to satt i.

Saken mot Isabella bygger ifølge Expressen på en rekke indisier framført av ulike vitner. Et av nøkkelvitnene i rettssaken er en 25-åring som skal ha vært Isabellas elsker i fjor høst. Ifølge ham sa Isabella at hun følte Kaj var blitt ett hinder i hennes liv, og at hun ville forsøke å ta livet av ham.

Nekter for drapet
Elskeren ble dømt til to års fengsel for å ha unnlatt å fortelle om mordplanene. Han sier Isabella innrømmet drapet overfor ham mordnatten.

Isabella selv har under hele rettsaken nektet for å ha begått drap, men retten mente indiserekken og vitneutsagnene i saken var sterke nok bevis til å felle henne.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken