Gå til sidens hovedinnhold

Drepte Saga og Max

Christine Schürrer (32) drepte Saga og Max. Nå får hun livstid.

Den tyske kvinnen Christine Schürrer (32) ble tirsdag formiddag dømt i Västmanlands tingsrett til livstid for drapene på to små barn i Arboga i Sverige, samt drapsforsøk på deres mor.

- Det føles veldig godt, sa moren Emma Jangestig (23) til Aftonbladet like etter at dommen falt kl. 11.00.

Schürrer er dømt til å betale en erstatning på 457.892 svenske kroner til moren Emma Jangestig. I tillegg må hun betale 131.329 til de øvrige pårørende.

Advokaten til Schürrer, Per-Ingvar Ekblad, har allerede opplyst at dommen vil bli anket, melder Expressen.

I det svenske rettssystemet utgjør en livstidsdom i realiteten en soning på mellom 12 og 18 år. Etter rundt ti års soning blir som regel dommen tidsbestemt.

Livstruende skadd
Emma Jangestig (23) og hennes to barn på ett og tre år ble funnet livstruende skadd i hjemmet deres i Arboga 17. mars i år. Begge barna døde senere på sykehuset. Drapene ble begått med kniv.

Mistanken ble på et tidlig stadium rettet mot den tyske kvinnen som hadde vært Arboga på drapsdagen. 32-åringen hadde tidligere hatt et forhold til morens nye samboer. Motivet for drapene skal være at 32-åringen følte seg sviktet.

Schürrer har innrømmet at hun befant seg i Arboga den aktuelle dagen, men nekter for at hun har noe med drapene å gjøre. Påtalemyndigheten har ikke lykkes med å knytte 32-åringen opp til drapene gjennom DNA-bevis, men har basert bevisførselen på en rekke indisier.

Västmanlands tingsrett fant kvinnen skyldig i drap og drapsforsøk 26. august i sommer, men ville at hun skulle gjennomgå en psykiatrisk redegjørelse før dommen falt. Schürrer ble erklært tilregnelig i en rettspsykiatrisk undersøkelse i september.

(Artikkelen fortsetter under).

Hun er bare luft
Moren til de drepte barna, Emma Jangestig, forsøker å distansere seg fra drapskvinnen.

- Hun er bare luft. hun skal ikke få gleden av å forstyrre mer enn det hun har gjort, sa hun til Aftonbladet i forkant av dommen.

Jangestig sa at hun ikke har noe ønske om å møte kvinnen som drepte barna hennes.

- Jeg vet ikke hva jeg skulle ha sagt til henne. Det å hate henne gjør saken bare enda verre. Det krever krefter og jeg er nødt til å være sterk for Max og Saga, sa Jangestig til avisen.

Flere rettseksperter mente i forkant av dommen at 32-åringen ville få livstid for drapene.

- Jeg skulle tro at hun dømmes til fengsel på livstid. Det er vanskelig å tenke seg et verre tilfelle enn drap på to små barn og drapsforsøk på deres mamma, sa ekspert i strafferett Josef Zila før dommen falt, til nyhetsbyrået TT.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken