Gå til sidens hovedinnhold

Drepte svigerinnen med 11 stikk

24-åringen som søndag kveld ble pågrepet for drapet på Mohamed Ahssain, drepte sin svigerinne med 11 knivstikk etter krangel om fjernkontrollen.

Søndag kveld ble 24-åringen siktet som femte person i drapet på Mohamad Ahssain. Mannen soner en drapsdom fra 2003, og hadde begynt en mer åpen soning ved Berg fengsel. Blant de 48 insatte i fengselet var også Quang Minh Pham som ble stoppet med liket av Ahssain i bagasjen.

I 2001 drepte den norsk-pakistanske mannen sin svigerinne med 11 knivstikk. Mannen bodde sammen med sine to eldre brødre og svigerinnen på Lofsrudhøgda i Oslo.

Under en krangel med svigerinnen i 31. august 2001 gikk han til angrep på henne med en 33 centimeter lang brødkniv og stakk henne 11 ganger. Kvinnen døde etter kort tid.

Bakgrunnen for det voldsomme drapet var en krangel om fjernkontrollen til tv-apparatet. Svigerinnen skal ha kommet fra en by-kultur, mens 24-åringen og hans familie var en mer konservativ familie fra landet. Til politiet forklarte 24-åringen at svigerinnen ikke gikk med sjal, og så indiske filmer. I tillegg mente 24-åringen at hun pratet for mye og var altfor frampå.

Oslo tingrett la til grunn at drapet skyldtes at den sterke svigerinnen hadde angrepet 24-åringens selvbilde som mann og hans posisjon i familien ved ikke å vise underdanighet. Over tid bygde aggresjonen seg opp til den eksploderte under en krangel om fjernkontrollen.

Den skjebnesvangre dagen hadde svigerinnen kommet hjem fra en venninne. Hun satte seg i sofaen ved siden av bestefar, tok fjernkontrollen og byttet kanal. Dette førte til at hun og 24-åringen begynte å krangle. 24-åringen slo svigerinnen som kvitterte med å si hun ville ringe onkelen i Amerika og fortelle om volden. Denne onkelen var en person 24-åringen så veldig opp til. I retten fortalte 24-åringen «at han ikke visste hvordan han kunne leve med» en slik beskyldning.

Dermed gikk han ut på kjøkkenet og hentet brødkniven. I utgangspunktet skal han ha hentet kniven for å skremme, men svigerinnen «bare snakket og snakket» og sa «du kan ikke gjøre noe». Dermed mistet han besinnelsen og drepte henne.

De rettsoppnevnte psykologene karrakteriserte 24-åringen som noe umoden for alderen. Han var også dårlig tilpasset det norske samfunnet.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter