Gå til sidens hovedinnhold

- Drepte tre søstre med øks

Shahzad Khan (31) er tiltalt for å ha drept søstrene sine med øks og pistol.

1. oktober i fjor ble tre søstre drept i sitt hjem på Kalbakken i Oslo. Deres bror, Shahzad Khan, er nå tiltalt for å ha drept søstrene under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ifølge tiltalen slo han først Sobia Khan (27) med en øks, gjentatte ganger i ansiktet og andre steder på kroppen. Hun ble også slått i armene og kneet, og skadene førte til umiddelbar bevisstløshet og hun døde etter kort tid.

Også skutt i hodet

Den andre søsteren, Nafisa Shaheen (13), ble også ifølge tiltalen slått i flere ganger i hodet med en øks.

I tilegg ble søsteren Saadia Shaheen (24) slått i hodet med øks. Hun ble også skutt flere ganger mot hodet og kroppen med en pistol, og døde etter kort tid.

Det tas i tiltalen forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om forvaring for den tiltalte broren.

Shahzad har etter drapene sagt at han ikke husker noe fra drapstidspunktet.

- Jeg har ikke noen oppfatning om at det er noen endring i det, sier hans forsvarer, advokat Truls Dramer, til Nettavisen.

Dramer sier han ikke er overrasket over at det er tatt ut en tiltale, siden Shahzad ble siktet i saken.

- Men jeg merker meg at de har droppet tiltale på overlegg. Og det mener jeg jo er helt riktig juridisk vurdert. Det er ikke noe holdepunkter for at det foreligger noe overlegg etter min oppfatning, sier advokaten.

Jevnlig behandling

Drapene rystet lokalsamfunnet på Kalbakken. I et intervju med Nettavisen fortalte en av de andre brødrene i familien om sjokket, og savnet av søstrene. Lillebroren mente at broren var alvorlig syk.

Shahzad Khan hadde gått til jevnlig behandling ved Grorud distriktspsykatriske senter, men den siste behandlingen droppet han.

Hele det siste året før trippeldrapet har Shahzad vært ute av stand til å jobbe. Søsknene og faren har påpekt at han ikke har fått tilstrekkelig behandling, og det ble også av politiet satt store spørsmålstegn til hvilken behandling Ahus hadde gitt ham, og om mer kunne vært gjort.

I en rapport fra Helsetilsynet konkluderte man med at det i hovedsak ikke hadde skjedd en forsømmelse fra sykehusets side. Likevel kom det kritikk mot enkelte deler av behandlingen.

Etter drapene ble Shahzad innlagt på Dikemark sykehus, men etter noen måneder ble han overført til Oslo kretsfengsel hvor han nå sitter varetektsfengslet.

- Han har vært under tilsyn i fengslet, men er nå på vanlig avdeling. Han har kontakt med psykiatrisk team, sier advokat Truls Dramer.

Rettssaken mot 31-åringen er ventet å komme opp senere i høst.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis