Gå til sidens hovedinnhold

Drev hore-butikk på nettet

Seks personer er tiltalt etter at de skal ha organisert inntil 60 ungarske kvinners prostitusjon på fire forskjellige adresser i Oslo. Kvinnene ble annonsert for salg på internett.

Tre kvinner og to menn er tiltalt for hallikvirksomhet.

I tillegg er en sjette person, en 50 år gammel mann, tiltalt for å ha leid ut lokaler i Oslo sentrum for en månedlig leie på 17.500 kr til tross for at han visste at lokalene i perioden ble benyttet av prostituerte for salg av seksuelle tjenester.

Ifølge hovedtiltalen mot de fem andre personene skal de i tidsrommet juni 2002 til mai 2004 organisert inntil 60 ungarske kvinners prostitusjon på fire forskjellige adresser i Oslo.

La ut bilder av kvinnene på internett

- De rekrutterte kvinnene fra Ungarn, tilrettela for drift og transport av kvinnene til Norge og bidro til å skaffe kunder ved å legge ut bilder av kvinnene på internett, heter det i tiltalen.

De fem er tiltalt for å ha fremmet eller utnyttet andres prostitusjon, og for som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe å ha fremmet andres prostitusjon.

Tre av de fem hovedtiltalte skal i følge tiltalen har mottatt 50 eller 60 prosent av kvinnenes brutto inntekt.

- Ved planlegging og gjennomføring fremsto de som en organisert kriminell gruppe, heter det i tiltalebeslutningen fra Oslo statsadvokatembete.

Ifølge politiet skal virksomheten ha blitt styrt fra Tyskland.

En av de tiltalte kvinnene i saken, en 35-åring, skal ha vært selve knyttepunktet til Norge.

Hun er fra Ungarn, men har vært bosatt i Tyskland, og skal være den som har knyttet kontakt til kvinnene i hjemlandet.

To av mennene, en 31-åring og en 24-åring, er tiltalt fordi de skal ha drevet nettstedene hvor kvinnene ble tilbudt for salg.

- Gjort bevisopptak i Ungarn

Det er statsadvokat Terje Nybøe som har tatt ut tiltalen.

Han ønsker ikke å gå i detalj om saken.

- Men jeg kan si at vi har vært i Ungarn og tatt bevisopptak fra de involverte kvinnene saken, sier Nybøe hos Statsadvokatene i Oslo til TV 2 Nettavisen.

- Det er foretatt bevisopptak av 8-10 jenter i Ungarn. Kvinnen var i alderen 20 til 35 år, sier politiadvokat Jørn Mejdell Jakobsen i NyeKripos til TV 2 Nettavisen.

Det er Jakobsen som skal prosedere saken i retten.

Saken er berammet for Oslo tingrett i slutten av april.

TV 2 Nettavisen kommer med mer

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken