Gå til sidens hovedinnhold

Drikker vin for kosens skyld

Nordmenn flest gjør mytene om norsk flatfyll til skamme og oppgir at de drikker vin for kosens skyld.

Åtte av ti norske vindrikkere, drikker vin oftere enn en gang i måneden. Hver tredje vindrikker sier de drikker en gang i uken eller oftere, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Research International for vinimportørselskapet Bibendum.

1261 personer mellom 18-65 år ble i juni i år intervjuet om sine drikkevarer.

Drikker ikke for å bli full

82 prosent oppgir kos som viktigste årsak til at de drikker vin. 79 prosent oppgir at det er nytelsen ved å glede seg over en god vin, og ikke det å bli full som er viktigste årsak til at de drikker.

- Dette er en positiv utvikling. Nordmenn blir ofte sett på som et folkeslag med dårlige alkoholvaner. Vi har ofte hatt en tendens til å drikke oss veldig fulle når vi først drikker, men denne undersøkelsen viser at mer kontinentale drikkevaner er på vei til Norge, sier administrerende direktør i Bibendum, Thomas Patay, til TV 2 Nettavisen.

Romantiske vinkvelder i nord

Mange begrunner drikkingen med følelsen av å ha en romantisk aften.

Norges mest romantiske vindrikkere finner vi i Nord-Norge. 13 prosent av vindrikkerne i den nordligste landsdelen sier de følte seg romantisk sist gang de drakk vin, noe som er godt over landsgjennomsnittet på åtte prosent.

Vin roer ned Vestlendingene

Undersøkelsen viser også at vestlendingene er de som slapper mest av med vin. 72 prosent av vindrikkerne på Vestlandet sier de følte at de slappet av da de drakk vin sist, mens landsgjennomsnittet er på 63 prosent.

Det er også på Vestlandet det drikkes mest vin på torsdager og minst pappvin.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial