Gå til sidens hovedinnhold

- Drillo er trollmann

- Ansett ham på livstid, krever «sponsorgeneral».

Sponsorsjef Jacob Lund i DnB Nor fikk knapt sove etter Norges sensasjonelle seier over verdens nest beste fotballag. Nå krever han strakstiltak fra Norges Fotballforbund.

- Drillo er en trollmann. Ansett ham på livstid, krever Lund.

Kollektivt Drillo-krav
Han er ikke alene om kravet. Både Nettavisens, VGs, Aftenpostens og Dagbladets kommentatorer forlanger at Egil Olsen får den norske trenerjobben permanent etter onsdagens sensasjonelle resultat i Düsseldorf.

Og: Jacob Lund mener Drillo-effekten gir et løft for alle som er involvert i norsk fotball.

- Dette er himmelsk for oss sponsorer (NFFs hovedsponsor Postbanken er eid av DnB Nor, red.anm.), samtidig ser spillerne ut til å trives veldig med ham.

- Samtidig gir Drillo-effekten og dette resultatet et psykologisk løft. Vi har ikke vunnet mot Tyskland siden 1936, og det er utrolig å oppleve en slik seier nå. Folk som ikke har vært interessert i landslaget på lange tider begynner å følge med igjen, gleden og oppmerksomheten kommet tilbake.

- Ny entusiasme
Lund mener det er vanskelig å anslå hva den markedsmessige verdien av et slikt løft kan være, men synes uansett ikke det er det viktigste.

- NFF har gjort en kanonjobb tidligere ved å melke markedet for mye mer enn det jeg trodde var mulig. Samtidig vil all økt, og spesielt positivt økt oppmerksomhet genererer verdier.

- Men det viktigste er å skaffe positivitet og ny entusiasme, understreker sponsorsjefen overfor Nettavisen.

- VM gir et kjempeproblem
Gjennom DnB Nor-eide Postbanken, en av tre hovedsponsorer for landslaget, følger Lund det norske landslaget tett. Han tør ikke tenke på hva konsekvensene blir hvis det umulige nå skulle skje – at Norge kvalifiserer seg til VM i Sør-Afrika neste år.

- Gjennom Postbanken, Bama og Statoil har NFF stabile sponsorer som har vært der i mange år. Postbanken har vært der siden 1993, og betaler 15 millioner kroner i året.

- Vår kontrakt går ut etter 2010-sesongen, og vi har et kjempeproblem hvis vi mot alle odds skulle klare å kvalifisere oss for VM, innrømmer Lund, og snakker selvfølgelig om at det vil bli mye dyrere for sponsorene.

Og tror han det da?

- Jeg er overrasket og nesten sjokkert over det vi klarte mot Tyskland, og innrømmer jeg var preget av pessimismen. Men dette var rene vitamininnsprøytningen, og nå tror jeg vi klarer å kvalifisere oss til VM, avslutter en særdeles optimistisk Jacob Lund.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken