Selv om Stefan Johansen (22) fikk mange minuser i Norge-debuten, mener Egil «Drillo» Olsen at midtbanespilleren blir en viktig brikke i årene som kommer.

Landslagssjefen ga Johansen blandet kritikk etter 2-4-tapet mot Sverige tidligere i måneden. Han var blant annet veldig uenig med juryen som kåret Strømsgodset-spilleren til Norges beste.

Tolv minuser
Ifølge Drillos poengskjema fikk Johansen tolv minuser for pasninger og involveringer. Samtidig scoret han også høyt på plussiden.

- Det minner meg litt om Myggen (Erik Mykland) på 90-tallet. Han kom også gjerne ut med både flest plusser og minuser, sa Drillo under mandagens landslagsuttak.

Johansen har fått fornyet tillit og er i troppen til Norges skjebnekamper mot Kypros og Sveits i VM-kvalifiseringen neste måned.

Drillo ser litt av Myggen i 22-åringen som har vært en midtbanedirigent for et Godset-lag på gulljakt.

- Stefan er litt annen type, men han har litt av de samme kreative egenskapene som Myggen. Han er litt kjappere og minst like løpssterk som det Myggen var. Mot Sverige var Stefan mest involvert. Han er en spiller som løper veldig mye, mener landslagssjefen.

Tre kamper igjen
Johansen sto for en stygg tversoverpasning da Norge havnet under etter bare et minutt mot Sverige. Han gjorde opp for seg med et utligningsmål i samme omgang.

Norge har fire kvalifiseringskamper igjen. Tre av disse spilles hjemme på Ullevaal. Drillos menn bør helst vinne samtlige for å holde liv i VM-drømmen. Norge er to poeng bak Albania på annenplass, men er seks poeng bak ledende Sveits. (©NTB)