Gå til sidens hovedinnhold

Drillo i strupen på Blackburn-ledelsen

Mener Morten Gamst Pedersen blir dårlig behandlet.

ULLEVAAL (Nettavisen): I helgen ble Morten Gamst Pedersen offer for Blackburn-direktør Shebby Singhs knallharde karakteristikker.

- Morten Gamst Pedersen pleide å være en fantastisk ving, dessverre har han ikke funnet seg til rette som sentral midtbanespiller. Han har mistet farta si, han har ikke bidratt til laget, vi vil ha folk som kan hjelpe laget i 90 minutter, sa Singh om sin egen spiller.

Uttalelsene har ikke gått upåaktet hen. Da Gamst Pedersen møtte norsk presse på Ullevaal mandag ettermiddag, visste han hva som ventet.

Rakrygget
Men Gamsten sto med rak rygg og svarte på de spørsmålene som kom.

- Jeg får med med hva som blir sagt, det er vanskelig å ikke gjøre det. Først og fremst vil jeg gi masse ros til spillergruppa i Blackburn, for måten de har stått opp på og støttet meg. Det har vært jævlig bra, sier Gamst Pedersen til Nettavisen.

Han sikter til det som skjedde da han scoret for Blackburn søndag kveld i treningskampen mot Cork City. Målet ble nemlig etterfulgt av en noe spesiell målfeiring.

Blackburn-spillerne hånet rett og slett Shebby Singhs kommentarer med å late som de trillet Gamst Pedersen rundt i en rullestol.

- Du har sikkert fått med deg hva som skjedde. Det er litt humor i ting, og slik vil det alltid være. Jeg gir ros og honnør til alle i spillergruppa for måten de har støttet meg på, og det viser at vi har en bra gruppe i Blackburn, sier han.

Drillo kritisk
Landslagssjef Egil Drillo Olsen støtter sin egen elev. Han synes det er håpløst av Blackburn-direktøren å uttale seg som han gjorde.

- Jeg synes det høres ut som det er dårlig ledelse i Blackburn, det er det første som slår meg, sier Drillo til Nettavisen.

- Man snakker med folk før man går til media, så enkelt er det. Det der er en kultur som alle bør følge, man snakker med personen først, og så får man heller gå til media etterpå, fortsetter Drillo.

Landslagssjefen vil imidlertid ikke råde Gamsten om å komme seg bort fra Ewood Park.

- Det viktigste for meg er at han får spille. Det er avgjørende. Om det er i Blackburn eller en annen klubb spiller liten rolle, men det må være et visst nivå. Ikke noe lavere enn Championship i alle fall, sier Drillo.

Møtte eierne
Gamst Pedersen forteller at han møtte Blackburn-eierne og manager Steve Kean for å ta tak i situasjonen med en gang.

- Det var et bra møte og vi pratet ut om ting. Jeg vil ikke gå i detaljer, for det synes jeg ikke har noe i media å gjøre for øyeblikket. Det kommer jeg til å ta når det blir gjort. Vi fikk pratet ut om ting, og nå blir det mest sannsynlig tatt en beslutning på torsdag når jeg kommer tilbake fra landslagssamling, sier Gamst Pedersen.

- En beslutning om du blir værende i Blackburn eller ikke?

- Vi har pratet om masse forskjellig, så får vi se hva det blir til, sier Gamst.

- Hvordan reagerte du da du fikk høre om uttalelsene fra Singh?

- Han får ta det på sin regning, og stå for det. Jeg vet hva jeg står for, og det er ikke så mye mer å si. Jeg pratet med eierne og manageren og fikk sagt det jeg følte, sier Gamst.

Unnskyldte seg
Mandag ettermiddag gikk imidlertid Blackburn-direktøren ut og ba om unnskyldning for sine uttalelser om den norske landslagsspilleren.

- Jeg vil få unnskylde meg overfor Morten Gamst Pedersen for det jeg sa. Det er ingen unnskyldninger og Morten er en flott person. Min ærlighet kan av og til såre noen og komme ut på feil måte, sa Singh.

- Singh unnskylder ikke hva han sa, men at han var for ærlig. Hva tenker du om det, Gamst Pedersen?

- Han får stå for det han sier, det er han som styrer det showet, jeg styrer mitt. Så får vi se. Jeg skal gjøre unna landslagssamlingen, så får vi ta det når jeg kommer tilbake, sier han.

- Har du mistet hurtigheten din, som han beskylder deg for?

- Har jeg noengang vært hurtig, spør Gamst og ler.

Nå venter Hellas på onsdag, før Gamst trolig tar en avgjørelse om Blackburn-fremtiden på torsdag.

Kommentarer til denne saken