Gå til sidens hovedinnhold

Drillo: - Jeg er mer optimist nå

Det sier Egil «Drillo» Olsen ett døgn før han starter jakten på sitt tredje VM-sluttspill av tre mulige.

REYKJAVIK/OSLO (Nettavisen): Norges landslagssjef har en statistikk ingen av forgjengerne hans kan vise maken til. Han har ledet landslaget gjennom to hele VM-kvalifiseringer (før VM i 1994 og 1998) og nådd sluttspillet ved begge tilfeller.

Han er faktisk den eneste som har fått Norge videre fra en VM-kvalifisering.

Fredag begynner VM-kvalifisering nummer tre for Drillo. Han ledet rett nok landslaget i noen VM-kvalkamper i 2009, men da hadde Norge allerede kommet skjevt ut med bare to poeng av ni mulige høsten 2008.

Færre stjerner
Når Island står på motsatt banehalvdel fredag kveld, stiller Norge trolig med bare 3-4 spillere som spiller fast på klubblag utenfor Norden.

Likevel er Drillo mer optimistisk nå enn før kvalifiseringene til verdensmesterskapene i 1994 og 1998, da Norge stilte med spillere som ikke bare spilte fast i Premier League og Bundesliga, men var stjerner der.

- Vi er mye bedre nå, selvfølgelig, men det er alle andre også. Relativt sett er det vanskelig å si, erkjenner Drillo overfor Nettavisen.

- Vi har mye å velge imellom. Jeg savner kanskje noe spisskompetanse, men det er høyt nivå på disse guttene, legger han til.

- Hva savner du i dagens tropp?

- Både litt fart og litt hodestyrke. Skulle gjerne hatt litt mer av begge deler.

- Det er litt dette Joshua King er her for å bidra med?

- Ja, han har i alle fall farta.

- Var du mer komfortabel med landslagstroppene i 94 og 98 enn du er i dag?

- Nei, i 94 var jeg 99.7 prosent sikker på at vi ikke kom til VM da vi trakk gruppa. Jeg er litt mer optimist nå.

- Hvor optimistisk?

- 50/50. Det er ganske mye mer, ler Drillo.

Bedre organisert?
Etter at publikum på Ullevaal stadion i august fikk servert en imponerende oppvisning i svakt forsvarsspill da det ble 2-3-tap mot Hellas, har landslagssjefen benytter treningene i Oslo denne uka til å terpe på organiseringen.

- Vi hadde en bra trening i dag (onsdag, red. anm.). Organiseringstreningen var det høy kvalitet på.

Joshua King spiller ikke fra start. Spissplassen tilhører Moa Abdellaoue. King kan imidlertid fort bli satt innpå dersom Drillo får behov for å gjøre endringer.

Torsdag gjennomfører landslagssjefen den siste treningen før VM-kvalifiseringen til sluttspillet i Brasil i 2014 starter. Fredagens kamp på Laugardalsvöllur har avspark 20.45 norsk tid.

Norges gruppe består ellers av Albania, Kypros, Slovenia og Sveits.

Kommentarer til denne saken