Egil Drillo Olsen ble onsdag kveld presentert som Norges nye landslagstrener. Han skal lede A-landslaget mot Tyskland, Sør-Afrika og Finland mens Norges Fotballforbund (NFF) fortsetter jobben med å finne en permanent arvtaker til Åge Hareide.

- Nå kan jeg jobbe med NFF så lenge de vil ha meg med, sa Egil Drillo Olsen på pressekonferansen som ble holdt på Ullevaal stadion klokken 20 onsdag.

Mer enn tre kamper?
Drillo understreker også at han ikke er imot ideen om å fortsette etter de tre opprinnelige kampene.

- Jeg stiller meg åpen til å fortsette utover de tre kampene, om det blir aktuelt. Jeg tror det blir vanskelig å vinne gruppen, men vil gjerne ta Norge til en playoffkamp.

Fotballpresident Sondre Kåfjord åpner for at Drillo kan fortsette.

- Vi er trygge på at vi har funnet en god løsning inn mot viktige VM-kvalifiseringskamper i juni. Vi har også en mulighet til forlengelse, dersom det skulle bli aktuelt, sa Kåfjord.

- Det å finne en permanent og langsiktig løsning er en meget krevende prosess. Karen Espelund og Per-Mathias Høgmo har jobbet systematisk med å kartlegge aktuelle kandidater, og vi har derfor skaffet oss et godt grunnlag i det videre arbeidet med å finne en permanent løsning. For NFF er det viktigste å finne riktig person fremfor en rask løsning.

Solskjær i fremtiden?
Karen Espelund kom med en sjokkbeskjed til det norske folk:

- Vi har vært i kontakt med Ole Gunnar Solskjær og han har sagt at han gjerne kunne tenke seg å bli ha en rolle innenfor landslaget en gang i fremtiden. Men per i dag er det for tidlig å si, sa generalsekretæren i NFF.

Drillo får med seg Ola By Rise som assistenttrener og Frode Grodås som keepertrener.

Drillo mente også at det ting ikke var helt på topp under Åge Hareides ledelse.

- Kampene under Åge var helt etter mitt hjerte. Men også en del hvor det var for mye dill. Med meg blir det mindre anledning til å spille tversoverballer. Tempoet skal bli større. Den tilbakemeldingen jeg har fått fra spillerne om akkurat det er at det er helt greit.

Drillos første oppgave blir privatkampen mot Tyskland. Han har store forhåpninger til det norske mannskapet.

- Det er et perfekt lag å møte. De er store favoritter og vi møter dem på bortebane. Jeg blir skuffet om vi taper klart for dem, men også fornøyd om vi slår dem, smilte Drillo.

Problem med spillselskap
Drillo måtte først og fremst komme fram til en avtale med nettspillselskapet Expekt.com. Drillo er under kontrakt med Expekt fram til et stykke ut i 2010. Nå har partene kommet fram til en løsning.

- Dette har vært en vanskelig dag med hektisk møtevirksomhet, men nå har vi endelig kommet fram til en løsning som gjør at Egil Drillo Olsen midlertidig kan lede de tre første landslagskampene. Vi gjør dette for alle Norske fotballfans og for landslagets beste. Vi har gitt Egil Drillo Olsen en opsjon hvor expekt.com garanterer fristillelse av kontrakten fram til 1. desember 2009 dersom dette blir aktuelt, sier ansvarlig for presse- og samfunnskontakt i Expekt.com, Henrik Mandal i en pressemelding.

Les: Truer med å stoppe Drillo

Positive spillere
NFFs sterke bånd til Norsk Tipping og anstrengte forhold til utenlandske spillselskap kompliserte saken ytterligere. Markedssjef Henrik Mandal understreker likevel overfor Nettavisen at Expekt.com ikke ønsket å stikke kjepper i hjulene for Drillo.

Spillerne på dagens landslag reagerer positivt på den midlertidige løsningen.

- Jeg har snakket med flere av spillerne som hadde Drillo som trener på 90-tallet, og alle sier mye positivt om han, så dette gleder jeg meg til. Jeg vet at dette vil slå positivt ut for spillerne og det norske folket, sier John Arne Riise.

Les: - Spillerne respekterer Drillo

Mer gjennombruddshissig
Egil Olsen sa allerede 8. desember til Nettavisen at han ser for seg at det kan gå an å spille enda mer gjennombruddshissig enn Norge gjorde under hans forrige periode som landslagstrener.

- Jeg tror også at det er den måten vi kan hevde oss på, ved å spille ekstremt fremoverrettet fotball. Jeg hadde klare vyer om å utvikle framoverspillet ett hakk til. Det tror jeg er mulig med større bevegelse og systematikk. Men det er ikke noe særlig god latin i norsk fotball lenger, sa Drillo den gang. Les hele intervjuet her.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).