Gå til sidens hovedinnhold

Drillos beste mann

- Det han har, er ganske så spesielt, sier landslagssjefen.

ROTTERDAM (Nettavisen): Fire ganger har Egil Drillo Olsen ledet Norge i kamp etter at han gjorde comeback som landslagstrener. Kun fire spillere har spilt i samtlige fire kamper. Brede Hangeland har gjort det som midtstopper, Morten Gamst Pedersen og Daniel Braaten har gjort det på hver sin kant og Christian Grindheim har spilt samtlige kamper inne sentralt på midtbanen.

Og best av alle under Drillo - Christian Grindheim. I alle fall ifølge Nettavisen.

LIVE 20.45: Nederland - Norge

Han leverte en nærmest perfekt kamp borte mot Tyskland, ble matchvinner og belønnet med en 9er på Nettavisens spillerbørs der. Etterpå har det blitt tre 5ere mot Sør-Afrika, Finland og Makedonia.

- Viktig for oss
- Han har både det kreative og stor løpskapasitet. Det er en ganske spesiell kombinasjon, og veldig nyttig. Han er en veldig viktig spiller for oss, sier Drillo til Nettavisen.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Han sier at din tillit har betydd mye.

- Jada, og det er nok en fare for at han starter mot Nederland i kveld også, sier landslagssjefen lurt.

Grindheim selv har ikke lagt skjul på at han føler at han har utviklet seg mye i løpet av det siste året. Samtidig mener han at den tilliten han har fått av Drillo har bidratt til å gjøre ham til en bedre landslagsspiller.

- Det var mye nytt til Tyskland-kampen, og alt gikk egentlig på skinner i den kampen. Sør-Afrika var bare tull, og jeg synes egentlig at jeg gjorde en ganske dårlig kamp mot Finland, sier han.

- Makedonia var greit så lenge kreftene holdt, men det var synd at jeg måtte ut akkurat da kampen åpnet seg. Det er da jeg liker meg. Da kunne jeg kommet mer til rette, fortsetter 25-åringen.

- Men du har tatt flere steg denne sesongen?

- Absolutt. Jeg har fått tillit. Med åge (Hareide) visste jeg ikke om jeg startet eller endte på benken. Nå har jeg følt at jeg kommer til å starte. Det gir en annen inngang til kampen. Man girer seg kanskje mer opp. Det er i alle fall noe som har vaert veldig bra for meg, sier han.

Han har også levert varene for klubblaget Heerenveen, og en meget solid sesong der ble til slutt kronet med cupseier og kvalifisering til neste sesongs Europa League. Hverdagen i Nederland er imidlertid en helt annen enn den han er vant til fra Haugesund og Vålerenga.

Et nytt liv
Mens helgene i Norge stort sett ble brukt sammen med venner, gjerne i sosiale lag, er det mest spennende i Heerenveen ofte middagene med Tarik Elyounoussi. Den tidligere Fredrikstad-spilleren har fått installert norsk tv, og da brukes gjerne fredagskveldene foran TV-programmer som Norske Talenter.

- Det stemmer det. Forskjellen er stor, og det er egentlig ikke så mye å finne på der. Man drar på trening, blir litt der, får litt behandling, trener litt styrke, alt for å få tiden til å gå. Så går man hjem, lager mat, ser en film og legger seg. Sånn er det egentlig i store trekk.

Han klager imidlertid ikke. Han er fast på Heerenveen, og fast på landslaget. Hva mer kan en fotballspiller egentlig ønske seg?

Jo, en seier mot Nederland i Nederland.

PS! Sju spillere har spilt tre eller fire av Drillos kamper så langt. Grindheim topper børsen blant de sju med 6,0 i snitt på sine kamper. Resten av lista ser slik ut: 2) Jon Knudsen 5,67, 3) Brede Hangeland 5,25, 4) Morten Gamst Pedersen og Bjørn Helge Riise 5, 6) Daniel Braaten 4,25, 7) John Arne Riise 4. Totalt har 21 spillere så langt spilt i 30 minutter eller mer under Drillo.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken