Gå til sidens hovedinnhold

Dritings voldtektstiltalt droppet rettssak

29-åringen skal ha gruet seg så mye til å møte i retten at han drakk seg fra sans og samling.

(iBergen.no) Resultatet ble at rettssaken mot ham ble utsatt for andre gang.

Lover å komme
Onsdag skulle 29-åringen møte i Bergen tingrett klokken 09.00. Der står han tiltalt for voldtekt av en 17 år gammel jente i Arna i vår. Men da retten var satt, sto tiltaltes stol tom og en noe overrasket forsvarer Carl-Christian Grythe Hoff kunne meddele for retten at hans klient var for full til å møte.

- Han er beruset og ikke i en slik tilstand at han kan møte og avgi forklaring. Men han lover å møte edru i morgen, sa Grythe Hoff etter å ha konferert med sin klient via mobiltelefonen.

Fraværet gjorde at statsadvokat Benedicte Hordnes umiddelbart begjærte 29-åringen pågrepet og satt i arrest.

- Vi må forsikre oss at han virkelig møter i morgen tidlig og at han da er tørrlagt, begrunnet Hordnes.

Nekter å si hvor han er
Dommerne sa seg enig med statsadvokatens argumentasjon og skrev ut en pågripelsesordre. Men jakten på 29-åringen kan vise seg å bli et gnagsår for politiet utover dagen. Mannen ville nemlig ikke oppgi hvor han er.

Tanken på å møte i retten skal ha vært så uutholdelig for 29-åringen at han kastet seg på en drikkekule. I løpet av natten før rettssaken, havnet han på nachspiel på et ukjent sted og skal ha fortsatt å drikke tett. Dersom politiet ikke klarer å oppspore ham, og han ikke møter til rettsmøtet torsdag, risikerer han å bli varetektsfengslet på bakgrunn av unndragelsesfare. Rettssaken kan også bli utsatt i flere måneder.

- Jeg går utifra at han møter, sier Grythe Hoff til iBergen.no. Han har aldri tidligere opplevd at en klient i en voldtektssak har vært for full til å møte i retten.

- Uvanlig
Heller ikke statsadvokaten opplever fyllefravær ofte.

- Nei, dette er ikke vanlig i statsadvokat-saker. At han ikke møter i dag forskyver hele tidsplanen, sier Hordnes, som ikke bekymrer seg for at mannen er gått under jorden.

- Politiet har sine kilder og finner ham nok. Det går som oftest bra, men det er jo grenser for hvor lenge han kan holde seg skjult, sier hun.

- Ekstra belastning
Bistandsadvokat Beate Hamre synes utsettelsen er beklagelig for kvinnen som hevder hun ble voldtatt av 29-åringen.

- Det er en ekstra påkjenning for henne at dette skjer. Hun hadde håpet å bli ferdig med denne saken før jul og hvis den nå blir utsatt igjen vil det være en belastning, sier Hamre.

Saken var opprinnelig berammet til november, men ble utsatt fordi forsvarer Grythe Hoff var syk.

Sovevoldtekt
Den 17 år gamle jenta hevder 29-åringen voldtok henne mens hun sov på en fest i Arna. Han skal i avhør ha innrømmet at de to hadde samleie, men benektet at det var snakk om overgrep. Flere personer var til stede på festen og påtalemyndigheten har innkalt en lang rekke vitner i saken, som skal gå over to dager i retten.

Fordi tiltalte risikerer over ett års fengsel, kan ikke saken føres uten at han selv er til stede.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Slik får du godt internett på hytta