Gå til sidens hovedinnhold

- Drittkasting fra Storberget

I stedet for å kaste skitt, bør justisminister Knut Storberget se på hva som kan gjøres, mener Erna Solberg.

RADISSON SAS SCANDINAVIA HOTEL (Nettavisen): Høyre-lederen reagerer sterkt på at justisminister Knut Storberget kritiserer Høyre for ikke å ha foreslått nok til politiet.

- Storberget må heller bevilge pengene som trengs, i stedet for å kaste dritt, tordnet Erna Solberg under en pressekonferanse i Oslo mandag.

I helgen hevdet justisminister Knut Storberget at kritikken fra Høyre om manglende bevilgninger til politiet var «krampaktig».

- Jeg synes at det er noe krampaktig all den tid vi faktisk leverer både i forhold til soningskø, vi utdanner flere politifolk enn det Høyre gjorde i regjering, og vi gir mer penger enn noen gang. Samtidig som vi vet at da Høyre satt i regjering, så foretok man kutt i stedet for å satse både penger og menneskelig ressurser, hevdet han.

Les også: Advarer Erna etter drap

- Det går ikke an å si vi har foreslått mindre penger til politiet enn Arbeiderpartiet, når vi har foreslått 255 millioner kroner mer, sier Solberg til Nettavisen.

- Med unntak av ett år, har vi de seks siste årene foreslått større bevilgninger, fortsetter hun.

Ikke tillit
Erna Solberg er også opprørt over løslatelsen av den drapsdømte Minh Quang Pham. I helgen var 34-åringen på permisjon fra Berg fengsel i Tønsberg da han ble han pågrepet med en død mann i bagasjerommet. Pham ble i 2001 dømt til 21 års fengsel for det såkalte Tananger-drapet.

Mandag ble det klart at også en av de andre siktede i saken sonet en drapsdom. Høyre krever Storberget går gjennom soningsreglene for å se på hvordan de praktiseres.

- Vi må ha en gjennomgang av hvor raskt folk slipper ut fra soning, sier Erna Solberg.

- Det gir ikke tillit til hva en fengselsstraff er i Norge hvis de tøfffeste kriminelle får en soning som gir dem frihet til å drive kriminalitet, sier hun til Nettavisen.

Fikk mer
Justisminister Knut Storberget holder fast på at hans regjering har økt bevilgningene til justissektoren.

- Bondevik-regjeringen kuttet blant annet støtten til politiet i Oslo. Vi har økt bevilgningene med 100 millioner kroner, sier justisministeren til Nettavisen.

Han sier at kriminalomsorg i frihet også har fått 400 millioner kroner mer fra de rødgrønne.

- Dessuten bygger vi et nytt fengsel i Halden til en halv milliard kroner, sier han.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen