Gå til sidens hovedinnhold

Dro konen i tungen - truet med kniv

En 33 år gammel iraker sa til eks-samboeren at hun var heldig som fikk bank mens barna så på. Ellers ville han ha drept henne.

Fredag ble 33-åringen i Bergen tingrett dømt til ni måneders fengsel. Han må også betale kvinnen 75.000 kroner i oppreisning.

Langvarig voldshelvete
Allerede i 1996, bare kort tid etter at de ble kjærester, begynte mannen å torturere kvinnen. Senere fikk paret en sønn, og truslene og volden tiltok. Også etter at forholdet var avsluttet, kom 33-åringen med alvorlige trusler mot kvinnen:

«Jeg har en spesialkniv hjemme som skal føres inn mellom beina dine og sløye deg som en fisk». «Jeg skal taue deg og kjøre med deg bak bilen til huden er skrelt av», skal mannen ha sagt til sin tidligere samboer.

Foran barna
Han slo henne også foran deres felles sønn og kvinnens andre barn, noe han mente var heldig for henne, ellers ville hun ha vært død.

Tidlig i 2004 holdt han tungen hennes og presset en kniv mot den og truet med å skjære. Da han 1. juni 2004 banket henne opp foran hele nabolaget hennes, ble han arrestert og siktet for vold og trusler.

Under rettssaken i Bergen tingrett sist uke førte påtalemyndigheten seks vitner som kunne fortelle detaljert om hvordan han skambanket kvinnen foran sjokkerte voksne og barn på gårdsplassen.

Dømt før
Mannen, som tidligere har vært dømt for vold, ble fredag dømt for gjentatte tilfeller av vold og trusler. Tingretten bemerket at på den tiden 33-åringen ble dømt for vold forrige gang, drev han samtidig og banket sin samboer, noe som tyder på at han ikke har lært.

Etter åtte år i et voldshelvete, har kvinnen fått psykiske problemer og angst for å gå ut alene. Hun har to voldsalarmer. Hennes 33 år gamle plageånd ble dømt til ni måneders fengsel og til å betale kvinnen en oppreisning på 75.000 kroner.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken