Gå til sidens hovedinnhold

Drogba reddet gullhåpet

Ivorianeren har funnet storformen under Guus Hiddink.

PORTSMOUTH - CHELSEA 0-1:

Chelsea fikk en pangstart under Guus Hiddink da de slo Aston Villa borte i hollenderens første kamp som sjef for blåtrøyene. Oppturen fortsatte hjemme mot Wigan sist helg, og tirsdag kunne ringreven juble for sin tredje ligaseier av tre mulige. Denne gangen måtte Portsmouth bite i gresset.

Dermed har Chelsea fortsatt et lite håp om å innhente Manchester United i toppen av Premier League-tabellen. Laget er nå bare fire poeng bak rødtrøyene, men Sir Alex Fergusons menn har riktignok to kamper mindre spilt enn Chelsea.

- Det er fortsatt kamp om ligatittelen, og så lenge vi jager United, er det fint at vi klarer å sette press på dem. Laget er bra, og viser mental styrke. Det er stor vinnermentalitet blant disse gutta, sier Hiddink til Sky Sports etter kampen.

På 28 kamper står londonlaget med 58 poeng, det samme som Liverpool på tredje.

Godt keeperspill
Det ble en underholdene første omgang på Fratton Park, der begge lag kom til gode sjanser. Det var likevel Chelsea som hadde et lite overtak, og produserte mest foran mål.

Etter 16 minutters spill fikk blåtrøyene sin første store sjanse i kampen. José Bosingwa raidet nedover kanten, og slo hardt inn foran mål. Der kom Didier Drogba i kjent stil, men ivorianeren var akkurat for sent ute til å sende gjestene i føringen.

Portsmouths beste mulighet i omgangen var det Sean Davis som sto for. I det 28. minutt klinket midtbanekjempen til fra distanse, men Peter Cech i Chelsea-buret var med på notene og fikk avverget til hjørnespark.

Frank Lampard var også i skuddhumør, og ti minutter før pause testet han slegga fra 20 meters hold. David James stoppet skuddet, men måtte gi retur ut i feltet, før Portsmouth-forsvaret omsider fikk klarert til hjørnespark.

På overtid i første omgang fikk Chelsea frispark i god posisjon. Alex stilte seg opp på 30 meter, og klinte til. Nok en gang var David James parat og fikk slått skuddet til hjørnespark. Dermed sto det uavgjort 0-0 til pause.

Drogba fikset biffen
Etter hvilen våknet hjemmelaget for alvor, og det var bare en god Peter Cech som hindret scoring. Dave Nugent fikk en kjempesjanse etter 60 minutters spill, men alene med den tsjekkiske keeperen klarte han ikke å sette ballen i mål.

Også Niko Kranjcar fikk en gigantmulighet til å sende Portsmouth i føringen. Peter Crouch fant kroaten inne foran mål, men avslutningen ble for svak, og gikk like utenfor.

I stedet var det altså Chelsea som skulle ta alle tre poengene, og det sørget Didier Drogba for. José Bosingwa slo inn fra kanten, en Chelsea-spiller bommet på ballen, men like bak sto Drogba. Spissen banket ballen i mål til 0-1.

- Drogba er kanskje den på laget som er sterkest mentalt. Han er god både i kamp og på trening. Det var en vanskelig kamp for Drogba i dag, men han tok godt vare på sjansen han fikk, sier Hiddink.

På overtid satset vertene alt framover, men ikke en gang en offensiv David James var nok til å sikre utligning. Dermed ser det ut til at Portsmouth for alvor er med i nedrykkskampen. Etter 28 serierunder ligger de bare to poeng over streken, med én kamp mer spilt enn flere av de andre lagene i bunnen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Siste sjanse i dag: Salg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken