ARSENAL - CHELSEA 1-2:

I England handler det meste om Didier Drogba om dagen. I Mesterligaen har han herjet med Liverpool i to dramatiske kamper, og lørdag ble han på ny den store helten.

Sju minutter før full tid i FA-cupsemifinalen mot Arsenal ble ivorianeren tungen på vektskålen, og sørget dermed for at Chelsea-fansen også i år kan glede seg over finaleplass.

Frank Lampard spilte fram, og Drogba var iskald da han rundet Arsenal-keeper Lukasz Fabianski, og satte ballen inn i det tomme målet foran 88.103 tilskuere på Wembley.

En gigantisk opptur for spissen, som på grunn av skader fikk en tung start på årets sesong. Nå er han imidlertid i ferd med å sende Chelsea mot nye trofeer.

Walcott åpnet ballet
Det var Chelsea som fikk den første store sjansen på den løse Wembley-matta. Allerede etter fem minutter presenterte Didier Drogba seg for de frammøtte på nasjonalarenaen.

John Terry slo en lang ball opp, og Arsenal-keeper Lukasz Fabianski bommet med navigeringen. Drogba headet forbi den polske burvokteren, men Kieran Gibbs var våken og fikk avverget.

Og venstreback Gibbs skulle fortsette å imponere. I det 18. minutt fikk han ballen fra Emmanuel Adebayor ute på kanten, og la inn mot bakerste stolpe.

Der ventet Theo Walcott, og selv om avslutningen ikke var av ypperste klasse, gikk ballen via Ashley Cole, og forbi en utmanøvrert Peter Cech. Arsenal var i føringen.

Chelsea slo tilbake
Like etterpå var det Chelseas tur igjen. Cole fikk ballen fram til Florent Malouda, og franskmannen avsluttet fra skrått hold. Ballen gikk forbi keeper, men like utenfor mål.

Blåtrøyenes lynraske venstreving var imidlertid ikke ferdig for dagen, og etter 32 minutter var siktet bedre innstilt. Frank Lampard spilte opp, mens Malouda dempet ballen fint og klinket til fra 16 meter.

Avslutningen suste inn i høyre hjørne. Fabianski i buret burde kanskje tatt skuddet, men inn gikk den og dermed var lagene like langt. Og det kunne fort ha blitt mer for Chelsea før pause.

Nicholas Anelka utnyttet slurvete pasningsspill av Arsenal inne i eget felt, og den franske måljegeren banket ballen i stolpen fra kort hold. Arsenal slapp med skrekken, og det sto 1-1 til hvilen.

Drogba avgjorde
Der første omgang var fartsfylt og sjanserik, ble ikke de siste 45 minuttene like underholdende. Lagene skapte lite foran målet, men Chelsea virket likevel strået hvassere.

Det skulle gå hele 25 minutter av andre omgang før vi fikk en skikkelig målsjanse. Lampard spilte ut til Drogba, og ivorianeren fant samme mann inne i flettet. Lampard avsluttet på halvvolley fra 5-6 meters hold, men like utenfor mål.

Dermed så det ut til å gå mot ekstraomganger på Wembley, men sju minutter før slutt dukket formspiller Drogba opp og avgjorde det hele.

Nok en gang var Lampard regissør. Midtbanemannen slo ballen inn i bakrommet, og Drogba sprintet fra hele Arsenal-forsvaret. Fabianski var på halvdistanse, og Chelsea-spissen kunne enkelt runde keeperen, og sette ballen i det tomme buret.

Chelsea kunne juble for finaleplass i FA-cupen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).