NORGE - NEDERLAND 2-3:

To mål av Emilie Haavi, det siste et drømmetreff på hel volley, var ikke nok for Norges kvinnelandslag. Det ble tap 2-3 for Nederland i onsdagens VM-oppkjøringskamp.

Etter en åpen første omgang med store sjanser til begge lag og to mål til hver, hadde Norge tilsynelatende full kontroll på nederlenderne etter pause og jaktet det som ville vært et fortjent vinnermål, men uten å lykkes. Lieke Martens ble tomålsscorer og matchvinner da Norge tapte flere dueller etter et frispark fra kanten tre minutter før slutt.

I første halvdel var det en god del defensivt rusk i det norske laget, som er samlet for siste gang før VM-troppen tas ut og samles midt i mai. Even Pellerud har ting å jobbe med i ukene som gjenstår før mesterskapet i Canada.

Norge var ute etter revansj mot et nederlandsk lag som i fjor høst vant 2-0 på Nadderud i siste kvalifiseringskamp og påførte Norge det første poengtapet noensinne i en VM-kvalifiseringskamp på hjemmebane. Det ble med ambisjonen, mot et lag som kom rett fra 1-2-tap på Island søndag.

Mistet ledelsen

Norge fikk en god start. I det 13. minutt gjorde Ada Hegerberg en god gjenvinning og prøvde seg med et skudd som ble blokkert. Isabell Herlovsen plukket opp ballen, stormet inn i feltet og la inn til Haavi. Hennes harde skudd gikk inn via keeper.

I perioder fungerte den norske 4-2-3-1-formasjonen godt, og Nederland ble satt under press, men tendens til overmodig norsk småspill på egen halvdel og tapte hodedueller på midtbanen ga Nederland muligheter. Farten til høyrekanten Manon Melis var også en norsk hodepine.

I det 26. minutt ble Maria Thorisdottir parkert av Melis, og Lieke Martens fikk foten på innlegget i duell med Maren Mjelde. Ballen var over streken da Ingrid Hjelmseth fikk stoppet den.

Gjestene tok ledelsen i det 40. minutt. Igjen tapte Norge en hodeduell, og Nora Holstad Berge var uheldig i den påfølgende duellen med klubbvenninne Vivianne Miedema, som spilte Melis gjennom til en enkel avslutning alene med Hjelmseth.

Herlig skudd

Norge fortjente ikke å ligge under ved pause, og Haavi forhindret det med et herlig volleyskudd fra returrommet etter Norges første hjørnespark i kampen, akkurat de to tilleggsminuttene var ute. Ballen ble nikket ut igjen, men Haavi feide til fra 20 meter. Ballen hadde ennå ikke vært i bakken da den duppet inn i hjørnet.

Haavi, kaptein Trine Rønning og midtbaneanker Lene Mykjåland nøyde seg med en omgang, men likevel det Norge som tok kommandoen etter pause, med Maren Mjelde i Mykjålands rolle. Nederland ble satt under stort press, men nærmere enn en rekke skumle hjørnespark og frispark kom ikke Norge.

I stedet var det en nederlandsk dødball som avgjorde kampen i gjestenes favør. (©NTB)