Gå til sidens hovedinnhold

- Drømmematch

Rosenborg mot AIK. Det liker svenske medier.

ROSENBORG – LINFIELD 2-0:

Rosenborg er klare for tredje kvalifiseringsrunde til Champions League etter 2-0-seieren over Linfield onsdag kveld.

Nå venter de svenske seriemestrene AIK, og første kamp spilles på Råsunda i Stockholm allerede førstkommende onsdag.

Svenske medier har allerede begynt å glede seg.

- Prica fikset drømmematch, fastslår Aftonbladet.se.

RBK-Henriksen: - Fantastisk!

Svenskene tror på RBK
Avisen har også spurt leserne om hvem de tror går videre. Klokken 8.30 torsdag morgen hadde drøyt 8000 personer svart. 74 prosent tror på Rosenborg.

Og det er kanskje ikke så overraskende. Mens RBK leder serien i Norge og ennå ikke har tapt, har ikke AIK maktet å følge opp suksessen fra i fjor. Etter 15 serierunder ligger laget helt nede på en 14.-plass, med kun fire seirer.

Det er imidlertid verdt å merke seg at klubben har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer, og de innledet da også høstsesongen med en imponerende 2-0-seier over topplaget Malmö.

Men om Rosenborg bare imponerte sånn passe mot Linfield, var ikke AIK mer imponerende i andre kvalifiseringsrunde. 1-0 over to kamper mot Jeunesse d'Esch fra Luxembourg skremmer ikke vannet av noen.

RBK-svenske: - Bra trekning
- Det går ikke an å si noe annet enn at det er en bra trekning. AIK har hatt det tøft i Allsvenskan, sier en av Rosenborgs fire svensker, Mikael Lustig, til Expressen.

- Tabellen lyver aldri. Vi leder og de ligger i bunnen. Og vi har bare sluppet inn ni mål på 17 kamper. Men samtidig vet vi at det blir vanskelig, sier Lustig.

Slik vurderer AIK-trener Alex Miller duellen:

- Rosenborg har en veldig bra statistikk på hjemmebane og har tatt seg til Champions League flere ganger, så det blir tøft. Samtidig vet vi at det ville blitt tøft uansett motstander, sier Miller til Expressen.

Vinneren av kampen er automatisk kvalifisert for Europa League, men får også sjansen til å spille playoff om deltakelse i Champions League.

Taperen går til playoff om spill i Europa League.

PS. RBK-keeper Daniel Örlund var en nøkkelspiller for AIK da laget tok seriegull i fjor.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken