VILLARREAL - ODENSE 3-0 (3-1 sammenlagt): Espen Ruud har levd en forholdsvis anonym tilværelse i danske Odense de siste sesongene, etter at han forlot Odd Grenland til fordel for vårt naboland i 2008.

Høyrebacken har likevel levert meget solid for det danske topplaget og 27-åringen har også vært fast inventar i landslagstroppen til Egil Drillo Olsen de siste årene.

Denne høsten fikk nordmannen også selskap av Tore Reginiussen på Fionia Park. Atle Roar Håland og Alexander Lund Hansen har tidligere også vært i klubben

Eneste nordmenn
Og det var nettopp duoen Ruud og Reginiussen som kunne bli Norges alibi i Champions League denne sesongen.

Med Rosenborg ute av bildet og FC København i trøbbel, var det nemlig i stedet forholdsvis lille Odense som sjokkerte alle i kvalifiseringen til den gjeve turneringen.

Danskene vant noe overraskende 1-0 hjemme mot Villarreal fra Spania i den første kampen og hadde dermed et brukbart utgangspunkt, da returen gikk på El Madrigal tirsdag.

Og begge de norske forsvarsspillerne var i startoppstillingen til oppgjøret. Et oppgjøret som kunne ha blitt verdt svært mye penger for den danske klubben.

FCK imponerte i turneringen forrige sesong og håvet inn rundt 160 millioner på deltagelse i Champions League. Et pengebeløp nordmennenes klubb nå var 90 minutter unna.

Tysk keepergigant
Det skulle imidlertid vise seg å bli en tøff oppgave å møte «den gule ubåten» på spansk jord. I første omgang var det vertene som var det klart dominerende laget.

Bare en glimrende Stefan Wessels i danskenes mål holdt Villarreals mange gode avslutninger unna nettmaskene.

Superspissen Giuseppe Rossi - med en fortid i Manchester United - var som alltid aktiv på topp for spanjolene, men OBs tyske keeper vartet opp med flere klasseredninger.

Da pipeblåseren ga signalet for pause sto det fortsatt 0-0 på El Madrigal. Dermed var det kun 45 minutter som sto mellom den norske duoen og Champions League-spill.

(artikkelen fortsetter underr bildet)

Rossi, selvfølgelig
Odense lå meget kompakt både på midtbanen og i forsvar, men tempoet til vertene var vanskelig å holde tritt med. Og fem minutter ut i andre omgang måtte gjestene kapitulere.

Den brasilianske angrepsspilleren Nilmar slo inn foran mål fra kanten og inne i feltet ventet selvfølgelig Rossi. Spissen fikk så vidt kranglet ballen forbi Wessels til 1-0.

Med 40 minutter igjen på matchuret var lagene like lang, men vertene var ikke ferdigscoret. 16 minutter etter den første fulltrefferen, var det duket for nummer to.

Nok en gang ble ballen spilt inn til Rossi i midten og igjen satte den italienske spissen ballen i nota. Tore Reginiussen var nærmest stjernen, uten å kunne gjøre stort.

(artikkelen fortsetter under bildet)

To fikk marsjordre
Bare minutter senere ble vondt verre for danskene, da Baskhim Kadrij pådro seg sitt andre gule kort for kvelden. Dermed var bortelaget redusert til ti mann i Spania.

Spillerovertaket til vertene skulle imidlertid bli kortvarig. I det 76. minutt reagerte Borja Valero kraftig, etter å ha fått en støvel i hodet og måtte også forlate banen.

Gjestene trengte fortsatt bare ett mål for å avansere til gruppespillet, men måtte nå fram på banen, men i stedet var det Villarreal som skulle sette den definitve spikeren i kista.

Stefan Wessels hadde som tidligere nevnt levert en fantastisk kamp mellom stengene, men snaue ti minutter før slutt glapp det, etter en lompe fra Carlos Marchena.

Kampen var avgjort. Spanjolene kunne juble for avansement til Champions League, mens danskene kun kunne trøste seg med hederlig innstats.

Kampene i Champions League tirsdag:

Villarreal - Odense 3-0 (3-1)
El Madrigal
1-0: Giuseppe Rossi (50')
2-0: Giuseppe Rossi (66')
3-0: Carlos Marchena (82')
Utvist: Baskhim Kadrij (71')
Utvist: Borja Valero (76')

APOEL Nicosia - Wisla Krakow 3-1 (3-2)
Neo G.S.P Stadion
1-0: Gustavo Manduca (29')
2-0: Ailton (54')
2-1: Cazary Wilk (71')
3-1: Ailton (87')

Genk - Maccabi Haifa 2-1 (3.3, 4-1 e. str)
Cristal Arena
1-0: Jelle Vossen (35')
1-1: Eyal Golasa (37')
2-1:
Thomas Buffel (41')

Malmö FF - Dinamo Zagreb 2-0 (3-4)
Swedbank Stadion
1-0: Wilson Figueiredo (69')
2-0: Pontus Jansson (86')
Utvist: Sime Vrsaljko (50')

FC Zürich - Bayern München 0-1 (0-3)
Hardturm Stadion
0-1: Mario Gomez (7')

HTML EMBED