ZENIT-RANGERS 2-0: Rangers hadde på forhånd muligheten til å ta storeslem og dra hjem hele fire mesterskap denne sesongen. De hadde allerede vunnet den skotske liga-cupen, er klare for finalen i FA-cupen og har også en stor mulighet til å ta seriegull.

Beklageligvis for skottene ble de noen nummer for små mot den russiske overmakten i Uefa-cupfinalen.

Startet best
Forhåndsfavorittene Zenit kom best i gang, og satte press på skottene fra start. Zenits venstreving Andrey Arshavin var nære med et skudd utenfor 16-meteren etter fire minutter, men ballen gikk i nettveggen.

Spillerne var tydelig preget av nerver de første 20 minuttene av kampen. Begge lag tenkte defensivt og dette reflekterte over i spillet. De store sjansene uteble, og det var mye kriging på midtbanen. Lagene var farlige på kontringer, men ingen av turte å slippe opp for mange spillere, så det endte som oftest med halvhjertede avslutninger.

Enorm stemning på tribunen
På forhånd ble det meldt at det var over 100 000 Rangerstilhengere på plass i Manchester, men kun cirka 13 000 hadde billett til kampen. Det var uansett klart at Rangersupporterne var klart i overtall på tribunen, og de lagde en elektrisk atmosfære på tribunen. Men på banen var det til tider lite som lignet på underholdning.

Kampen gikk pent for seg i første omgang, men mange frispark hemmet begge lag ved at de aldri fikk noe flyt i spillet.

De ensomme spissene på begge lag kjempet hardt og godt, men ble kontant avvist av sterke midtstoppere.

(Saken fortsetter under bildet)

Russisk overtak
Andre omgang startet som første. Zenit hadde ballen mest, men greide ikke komme til noen store sjanser mot kjempende skotter.

I det 54. minutt hadde Darcheville en kjempemulighet helt inne på femmeteren til Zenit, men etter litt klabb og babb gikk ballen ut over linja til hjørnespark. Rangers-spillerne ville ha hands, men reprisen viste at kampens svenske dommer gjorde det rette ved ikke å blåse.

Kampen begynte å åpne seg først i det 65. minutt da Zenit kom til en kjempesjanse etter at Rangers keeper var langt utenfor egen 16-meter, men skuddet ble reddet på strek

Denisov fikk hull på byllen med et skudd fra straffemerket, etter et flott gjennomspill av Arshavin i det 72. minutt. Målet kom etter at Zenit brøt en pasning inne på Rangers banehalvdel, og russerne var nådeløse på kontringen.

Zenit fortsatte å presse på for å sette spikeren i kista, og var fryktelig nærme etter 75 minutter. Zyranov skjøt ballen i stolpen og ut fra 6 meter.

(Saken fortsetter under bildet)

Scoring på overtid
På overtid kjempet Rangers desperat for scoring, men Konstantin Zyranov gjorde slutt på all spenning da han banket ballen i mål fra kloss hold fire minutter på overtid.

Zenit var best gjennom hele oppgjøret og innkasserte en fullt fortjent 2-0-seier.