Gå til sidens hovedinnhold

Drømmetreff fra Ciljan

Rosenborg imponerte i sprutregnet på La Manga.

ROSENBORG - SEATTLE SOUNDERS 3-0:

Rosenborg målte krefter med Major League Soccer-laget Seattle Sounders på La Manga torsdag kveld, men det amerikanske laget som har blant andre Fredrik Ljungberg og den tidligere Premier League-keeperen Kasey Keller i stallen hadde lite å stille opp med mot trønderne i øsende regnvær i Spania.

For allerede etter 2 minutter av oppgjøret fikk Erik Hamréns menn uttelling. RBK bygde opp spillet fra egen 16-meter, og etter flott pasningsspill havnet ballen igjennom til Morten Moldskred. Spissen som kom fra Tromsø i vinter viste at avslutningsegenskapene fortsatt er intakt, og dermed sto det 1-0. 18 år gamle Gjermund Åsen var nest sist på ballen.

Suser av Skjelbred
Første omgangs høydepunkt var det imidlertid Per Ciljan Skjelbred som vartet opp med. Etter 18 minutter viste RBKs gullgutt at han kan mer enn å løpe langt og spy.

Midtbanemannen snappet opp ballen etter litt rot, og fra rundt 20 meters hold sendte han i veien en suser som gikk via en Seattle-spiller og inn i krysset bak en sjanseløs Keller. En flott scoring.

Etter pausen fortsatte møkkaværet på La Manga, og det så ut til at Rosenborg taklet forholdene best. Trønderne hadde stort sett kontroll på det meste som skjedde ut på gressmatta, og de amerikanske spillerne ble løpende mye imellom og jage ballen. En som så absolutt ikke trivdes i sprutregnet var Seattles reservekeeper, som erstattet Keller etter pausen.

Keepertabbe
Et innlegg fra siden burde vært lett klarert av sisteskansen, men i stedet bommet han grovt på utboksingen, og ballen havnet i beina på Rade Prica. Svensken satte lett inn 3-0 for RBK.

Den samme Prica hadde for øvrig et par fete sjanser ellers i kampen også, men manglet noe av den effektiviteten han visste fram så ofte forrige sesong.

Oppgjøret mot Seattle var RBKs første i gruppe 1 av La Manga Cup. Tidligere torsdag tapte Stabæk 1-0 for danske Nordsjælland i samme gruppe av turneringen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken