Gå til sidens hovedinnhold

Dronning Elizabeth må opereres igjen

Storbritannias dronning Elizabeth må ventelig legge seg på operasjonsbenken for å fikse kneet igjen, bare sju uker etter den forrige operasjonen, som man håpte skulle løse kneproblemet.

Operasjonen vil sannsynlig ikke finne sted før i august, en måned hvor dronningen tradisjonelt har færre representasjonsoppdrag, og dermed bedre anledning til rekonvalesens, skriver The Mail on Sunday.

Ifølge avisen skal leger under en rutinekontroll ha konstatert at fjerningen av brusk i kneet ikke hadde vært helt vellykket, og at dronningens kneproblem dermed ikke var løst.

Den 77-årige monarken må ventelig gjennom en to timer lang operasjon med full narkose. Legene vil gjøre et kutt på mellom 15 og 30 centimeter langs kneet, hvor de utslitte eller skadde delene vil bli fjernet og erstattet med kunstige deler.

En talsmann for Busckingham Palace sa søndag at det ikke er planlagt noen operasjon, og at dronningens program gjennomføres som planlagt ut juli.

Under sitt forrige sykehusbesøk, i midten av desember, fikk dronningen også fjernet noen små godartede hudvevskader i ansiktet.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn