Gå til sidens hovedinnhold

Dropper Italia etter rasehets

Lyon-forsvarer Eric Abidal mistet lysten på å bli Serie A-proff etter å ha møtt Daniele de Rossi.

Følg Lyon - Roma fra 20.45!

Det var det målløse Champions League-møtet på Olympiastadion i Roma for to uker siden, som fikk 27-åringen til å skifte mening.

Under oppgjøret skal han ha fått rasistiske bemerkninger slengt etter seg. Synderen var Daniele de Rossi, forteller spillerens agent.

- Det skjedde etter en typisk duell ute på banen. Hvorpå de Rossi fornærmet Abidal. I garderoben etterpå var hans beklagelse et simpelt «hallo». Saken endte der og da, forteller David Venditelli til La Gazzetta dello Sport ifølge Eurosport.

Men for Lyon-spilleren har saken fortsatt å kverne i hodet. Nå har han kommet frem til at hans neste stoppested definitivt ikke blir Italia.

- Hendelsen har gjort at han har mistet lysten på å flytte til Italia. Det var noen klubber som var ute etter ham, blant annet Roma. Men han ønsker ikke å komme til Italia, fordi han føler fotballen er preget av rasisme.

I stedet skal Abidal foretrekke en overgang til spansk eller engelsk fotball. Selv om spillerens kontrakt ikke utløper før i 2009, skal en overgang i sommervinduet være nært forestående.

Agenten mener Barcelona ville passet spilleren godt. Også Liverpool og Arsenal skal følge situasjonen nøye.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler