Gå til sidens hovedinnhold

- Drosjesjåfør drepte kunden

Svensken hadde akkurat gått ut av bilen da den drapstiltalte drosjesjåføren skal ha kjørt ham ned.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Den 58 år gamle drosjesjåføren er tiltalt for uaktsomt drap etter hendelsen på Alnabru i Oslo i mars 2008. Saken starter i Oslo tingrett onsdag, og tre dager er satt av til saken.

Da retten startet onsdag, nektet mannen all straffskyld i saken.

Klokken var 02 natt til søndag 23. mars 2008. Den berusede mannen hadde nettopp forlatt drosjen.

Dratt under bilen
Men før drosjekunden hadde fått kommet seg i «sikkerhet» kjørte drosjen over mannen. Deretter ble han dratt med under bilen 364 meter bortover gata før han ble liggende hardt skadd. Kjell Åke Palmquist døde på stedet.

Påtalemyndigheten mener at det var den 58 år gamle mannen som kjørte på svensken, og at han også stakk fra stedet uten å hjelpe den hardt skadde mannen.

Palmquist hadde vært på byen lørdag kveld, og var på vei hjem da hendelsen skjedde. Den svenske mannen tok drosje fra Oslo Sentralbanestasjon til Alnabru der han bodde.

Innrømmer å ha kjørt offeret
I retten onsdag forklarte drosjesjåføren at han plukket opp den berusede svensken i Oslo sentrum denne kvelden og kjørte ham til Alnabru.

Men 58-åringen hevder at offeret var i god behold da han kjørte fra stedet. Mannen hadde gått ut av bilen, gått foran bilen, støttet seg til panseret, og gått opp på fortauet.

- Jeg forsikret meg om at han var en halvmeter fra bilen da jeg kjørte, fortalte mannen gjennom sin tolk i retten.

- Jeg så ham da jeg kjørte og litt etter at jeg hadde begynt å kjøre, og litt etter at jeg hadde kjørt.

Kjente ikke saken
På grunn av mannens dårlige norskkunnskaper, leser han lite aviser og ser lite tv. Derfor kjente han ikke til dette dødsfallet før han ble konfrontert av politiet i mai 2008.

- Den dagen politiet kom og tok meg med visste jeg ikke heller hva det dreide seg om. Jeg trodde først at det kanskje var mine sønner som hadde gjort noe, sa mannen.

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?

Kommentarer til denne saken