Gå til sidens hovedinnhold

Druknet nesten i bøtte

Foreldrene til Sivert (1) opplevde på julaften sitt verste mareritt, da de fant gutten sin med hodet i en bøtte.

(iBergen.no) Familien var på besøk hos besteforeldrene på Osterøy, da storebror Fredrik (3) oppdaget den lille gutten med overkroppen og hodet nedi en bøtte med vann. Den lille gutten må på mystisk ha klart å snu seg på magen i vognen han lå i, rive i trekket på baksiden, funnet en åpning - og stupt igjennom, skriver Bergens Tidende. Under vognen sto det tilfeldigvis en halvfull bøtte med vann.

- Det hele var så uvirkelig at vi fortsatt har problemer med å akseptere det. Ingen hadde registrert bøtten på terrassen, den som juletreet hadde stått oppi dagen før, forteller pappa Ove Åsheim til Bygdanytt.

Foreldrene fikk tømt Siverts lunger for vann, men den lille gutten hadde verken puls eller pust. De fortsatte gjenopplivningen av Sivert etter instruks fra nødsentralen, helt til luftambulansen kom etter 12 minutter. På sin aller første bursdag, 1. juledag, svevde den lille gutten mellom liv og død på intensivavdelingen på Haukeland sykehus.

Onsdag i romjulen stabiliserte trykket i hodet seg, og dagen etterpå ga Sivert sitt første livstegn ved å røre på fingrene. To dager senere åpnet han øynene og pustet for første gang uten hjelp, og etter 12 dager på sykehus kunne småbarnsfamilien reise hjem med gutten som legene kaller "Julemirakelet".

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen