Gå til sidens hovedinnhold

Du er kongen, Fabregas!

Cesc Fabregas var i en klasse for seg da Blackburn ble ydmyket i London.

ARSENAL - BLACKBURN 6-2:

Det er vel ingen tvil om at Francesc Fabregas er en fantastisk spiller. Den tekniske spanjolen, som debuterte for Arsenal allerede som 16-åring, har bare vokst seg større og større i den røde og hvite drakta, etter at han kom til London fra Barcelona i 2003.

Søndag ble vi nok en gang vitne til Arsenal-kapteinens utrolige talent. Og offer for oppvisningen var Morten Gamst Pedersens Blackburn. 22-åringen herjet nemlig vilt hjemme på The Emirates, og skal ha en stor porsjon av æren for at Arsenal snudde det som potensielt kunne blitt en vanskelig kamp mot et lag som har fått en tung start i høst.

En finger med i alt
I første omgang vartet den briljante spanjolen opp med tre målgivende pasninger, og etter hvilen kronet han denne prestasjonen med en praktgoal av de sjeldne.

Hans fjerde mål for sesongen, og sammen med midtstopper Thomas Vermaelen er han dermed en svært viktig grunn til at «The Gunners» fortsatt har heng på tetlagene.

Tre poeng betyr nemlig at Arsenal nå er oppe på en foreløpig fjerdeplass med 15 poeng fra 7 kamper. Blackburn er nummer 15 med sine 7 poeng så langt.

Sjokkerte Arsenal
Første omgang på The Emirates ble en målfest av de sjeldne. Og allerede etter fire minutters spill lå den første ballen i nettmaskene. Målet var signert Steven N’Zonzi.

Blackburn-keeper Paul Robinson slo et langt frispark opp i feltet, og der inne raget N’Zonzi høyest. Midtbanemannen stusset ballen over en feilplassert Vito Mannone.

Et sjokkert hjemmepublikum med forfriskningene i vrangstrupen måtte imidlertid bare vente drøye ti minutter før maktbalansen igjen var jevnet ut. Det takket være Cesc Fabregas og en stopper med tæl.

Thomas Vermaelen, som har vært en åpenbaring etter overgangen fra Ajax i sommer, brøt et oppspill, og ballen havnet hos Abou Diaby. Franskmannen slo videre til Fabregas, som igjen fant den belgiske midtstopperen. Vermaelen klinket til og ballen suste inn bak en sjanseløs Paul Robinson.

Arkitekt Fabregas
Nå hadde vel Arsenal taket på det, eller? Nei, så lett skulle det ikke bli. David Dunne ville det nemlig annerledes. Etter en halvtime kjempet han seg inn i feltet, og fyrte av via Williams Gallas og i mål.

Blackburn var nok en gang i front, for en stakket stund. I det 33. minutt ordnet nemlig Robin van Persie ny balanse i regnskapet. Nok en gang var Fabregas arkitekt. Spanieren slo en nydelig stikker ut til sin nederlandske kollega, og Van Persie gjorde ingen feil. Lagene var igjen like langt.

Men hjemmelaget hadde mer krutt i arsenalet, og bare fire minutter etter utligningen fikset Andrej Arshavin ledelse. Fremspillet kom selvfølgelig fra Fabregas, og en kjapp avslutning fra russeren fant veien til nettmaskene. Dette ble også omgangens siste fulltreffer. 3-2 til Arsenal halvveis.

Målscorer Fabregas
Etter hvilen fortsatte Fabregas sine herjinger med Blackburn-forsvaret. Etter 51 minutter spilte han fram til Van Persie, som var svært nær ved å sette sin andre.

Og noen minutter senere gjorde han alt selv. Tomas Rosicky vartet opp med det som i utgangspunktet var en vanskelig pasning, men Fabregas visste råd. Spanieren tok ballen ned på brystkassa, før han banket til på volley, og så den suse inn i krysset.

Et aldri så lite kunststykke!

Nå kunne han vel faktisk ta seg en liten pust i bakken? Nei, svarte Fabregas. Han hadde fortsatt mer på lager, og publikum fikk så absolutt valuta for pengene denne dagen.

Kvarteret før slutt rullet Arsenal opp igjen, og gjett hvem som var nest sist på ballen. Fabregas, selvfølgelig. 22-åringen la videre til Theo Walcott som enkelt kunne sette inn Arsenal femte mål for dagen. Men så var det slutt, Fabregas forlot banen til stående applaus.

Men selv om Fabregas hadde gått i dusjen, fortsatte Arsenal å storspille. Og det kunne fort ha blitt både ett og to mål til i sekken til Blackburn. Det skulle bli imildertid bli med ett. På tampen av kampen satte danske Nicklas Bendtner spikeren i kista.

Det hele endte med utrolige 6-2!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken