Gå til sidens hovedinnhold

- Du har tapt, Bush

I en ny video offentliggjort fredag kveld, sa al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri at USAs varsel om nedbemanning i Irak er en seier for islam.

Opptaket ble sendt på den arabiske tv-stasjonen al-Jazeera, ifølge nyhetsbyrået AP.

Al-Zawari var ikledd en hvit turban og en grå kappe og satt med et automatgevær ved sin side og viftet med hendene for å understreke det han sa.

- Jeg vil gratulere (den islamske nasjonen, red.anm.) for islams seier i Irak, sa han.

Nestlederen i al-Qaida refererte til de siste uttalelsen fra USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld, som 22. desember kom med signaler om at amerikansk militære snart vil begynne å redusere sin styrke i Irak til under 138.000 soldater.

- Du har tapt, Bush
- Du husker at jeg fortalte deg for over ett år siden at det kun er et tidsspørsmål før amerikanerne vil trekke seg ut fra Irak. Og nå er de her¿i forhandlinger med mujahedeen (den islamske motstandsbevegelsen , red.anm.), sier al-Zawahri.

Han sa videre at de amerikanske styrkene, med sine fly, missiler, tanks og krigsflåte sørger og blør og ønsker seg ut av Irak.

- Angående din uttrekkingsplan¿så må du innrømme, Bush, at du har tapt i Irak og du har tapt i Afghanistan og vil at du vil tape i Palestina, sa han.

Al-Jazeera sier opptaket, som er rundt 20 minutter langt, er datert desember. De ønsker ikke å oppgi en spesifikk dato. De ønsker heller ikke å opplyse hvor de har fått videoen fra.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken