Gå til sidens hovedinnhold

Du har vel ikke kreditt her?

Her er landets dyreste kredittkort og dyreste forbrukslån. Se skrekkrentene.

På bakgrunn av tall fra Finansportalen.no mandag 21. mai har NA24 satt opp en fersk oversikt over de dyreste, og billigste, kredittkortene og lån uten sikkerhet (forbrukslån).

For lånet uten sikkerhet har vi målt effektiv rente på et lån på 150.000 kroner og fem års nedbetalingstid.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

For å rangere kredittkortene har vi brukt Finansportalens standard forbruksmønster med et gjennomsnittlig bruksbeløp på 1000 kroner per gang. Gjennomsnittlig opptrukket kreditt er 10.000 kroner (5000 kroner kontantutak og 5000 kroner varekjøp).

Som resultatene i tabellen under viser er det mye å hente på å velge billigste produkt.

Skandiabanken best av 361 prosukter
På kredittkortoversikten har vi rangert alle de totalt 361 tilbudene annonsert på Finansportalen mandag 21. mai. Vi har så luket ut alle produkter der bankene er inne med flere produkter slik at kun den respektive banks/leverandørs billigste kredittkorttilbud er med i oversikten.

Som tabellen under viser er det Skandiabanken som i øyeblikket tilbyr landets beste (les: billigste) kredittkort målt etter finansportalens standard forbruksmønster. Les mer om forbruksmønsteret her.

Du taper 1.100 kroner årlig på å velge feil
Med en effektiv rente på 15,13 prosent betaler du totalt (nedbetaling av kreditt samt renter og gebyrer) 10.773 kroner.

GE Money Banks beste tilbud kommer på andreplass med en effektiv rente på 15,94 prosent og et totalt tårlig beløp på 10.953 kroner.

I andre enden av tabellen finner vi Sparebank 1 Østfold Akershus og Voss Sparebank. Skal du ha kredittkort i en av disse bankene er den beste effektive renten som tilbys 29,11 prosent. Det gir et årlig tilbakebetalingsbeløp på 11.808 kroner. Du taper altså 1.165 kroner per år i forhold til Skandiabanken.

Merk at NA24 kun har rangert den enekelte bank/leverandørs beste tilbud. Det finnes svært mange tilbud som er mye dyrere ifølge finansportalen. Sjekk selv her.

Best og verst på forbrukslån
Som tabellen nederst i artikkelen viser er det OPP Finans (Gjensidige Bank) som i øyeblikket tilbyr landets billigste forbrukslån. Vi har tatt for oss et lån på 150.000 kroner som nedbetales over fem år (60 måneder).

OPP Finans tilbyr en effektiv rente på 9,02 prosent for et lån uten sikkerhet. Totalt betaler du tilbake 185.361 kroner over de fem årene (avdrag, renter og gebyrer).

Dyrest blant forbrukslånstilbyderne er Nordlandsbanken. Det beste tilbudet du kan håpe på er en effektiv rente på 18,62 prosent. Det gir et totalt tilbakebetalingsbeløp på hele 224.603 kroner. Her taper du altså cirka 40.000 kroner (over fem år) på å velge Nordlandsbanken fremfor for eksempel lån hos OPP Finans.

Merk igjen at rangeringen kun tar for seg norske bankers billigste tilbud. Det finnes mange tilbud som er mye dyrere. Sjekk selv her.

Husk også at det er tilbyderne har ansvar for å oppdatere informasjonen som vises på finansportalen.no. Finansportalen kontrollerer prisinformasjonen, men anbefaler likevel at forbrukerne sjekker tilbydernes hjemmeside før de velger produkt. .

Kommentarer til denne saken