Gå til sidens hovedinnhold

Du kunne ha ødelagt alt, Montolivo

AC Milans kaptein slapp med skrekken.

AC MILAN - AJAX 0-0:

- Jeg kan ikke klandre spillerne mine. De gjorde sitt beste, selv om de ikke scoret. Jeg mener at antifotballen vant i dag, sier Ajax-trener Frank de Boer til Viasat etter at hans lag ble slått ut med 0-0-resultatet i Milano.

Skuffelsen var veldig synlig.

Riccardo Montolivo er nok veldig lettet over at den var synlig i Ajax-leiren, ikke i AC Milan-leiren.

Storkamp
Det var to av de mestvinnende klubbene i Europa som møttes i en helt avgjørende duell på San Siro onsdag kveld.

Innsatsen var høy: Vinneren ville få plass i sluttspillet i Champions League, noe som også sikrer klubben mange millioner kroner i ekstra inntekter.

AC Milan har vunnet den gjeveste europacupen sju ganger, senest i 2007 og fem ganger siden 1988. Ajax har vunnet fire ganger, tre ganger på 70-tallet og sist i 1995.

Ingen av lagene er blant favorittene til å vinne denne sesongen, men dette var utvilsomt en storkamp.

Rødt kort
Det signaliserte også Det europeiske fotballforbundet ved å sette opp den høyt respekterte dommeren Howard Webb på denne matchen. Og Webb kom i fokus raskt.

3726312

AC Milan kunne nøye seg med uavgjort, mens Ajax var nødt til å vinne for å gå videre fra gruppespillet. Barcelona hadde allerede sikret seg den ene av de to sluttspillplassene som var tildelt gruppe H.

Ajax tok også initiativet fra start og beholdt dette det første kvarteret. Så kom en bedre periode fra AC Milan, som Riccardo Montolivo ødela da han midtveis i førsteomgangen stemplet Christian Poulsen i ankelen.

Webb fisket opp det røde kortet fra lomma, og plutselig var AC Milan redusert til ti mann etter bare 22 minutters spill. Kapteinen, mannen som skulle lose laget videre, måtte forlate matchen før en fjerdedel av den var spilt.

Ajax var nær scoring allerede etter seks minutter, da Poulsen hadde en heading i stolpen for Ajax.

Kampen fortsatte likevel å være jevnspilt, selv om Ajax presset litt i starten av andre omgang. Et kvarter før slutt fikk Lasse Schöne en stor sjanse, men skjøt like utenfor fra 11-12 meters hold.

AC Milan gjorde en god jobb med å holde tempoet nede og drepe kampen, og klarte å fullføre dette. Kampen endte 0-0 og dermed er AC Milan klar for sluttspill i Champions League, mens Ajax er slått ut.

Se høydepunktene her:

HTML EMBED

Målfest i Barcelona
I gruppens andre kamp bød Barcelona hjemmefansen på målfest. Gerard Pique scoret allerede i det sjuende minutt, mens Pedro la på til 2-0 fem minutter før pause og Neymar økte til 3-0 rett før hvilen.

I andre omgang scoret Neymar sitt andre for kvelden etter bare tre minutters spill. Brasilianeren økte til 5-0 i det 58. minutt med sitt tredje, mens Cristian Tello satte inn 6-0.

Georgios Samaras reduserte til 1-6 i det 88. minutt.

Se høydepunktene her:

HTML EMBED
Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken