Gå til sidens hovedinnhold

Du store kineser

Det tok ti minutter å bli komfortabel med Scandinavien 260 Sport. Båten er norsk, men bygget i Kina. Les omtalen og se bildene.

Båtbyggerne fra Bergen anslår at de sparer rundt en halv million kroner på å bygge båten på den andre siden av kloden. Den billige arbeidskraft gjør det mulig å legge ned 3000 timer på hver eneste båt.

Produsenten viser oss glassfiberen som er uvanlig tykk. Slår vi på den skulle man tro båten er pansret, og det er vel ikke langt fra sannheten.

Kniv i smør
Vi krysser hekkbølgene til følgebåten, kjenner vi straks at båten går som varm kniv i smør. Båten er utstyrt med Volvos QL trimflaps som gir rask respons, men er lite nødvendig å bruke. Båten skyter raskt opp i plan og skroget mister liten fart når vi kjører krappe svinger. Når båten slår ned i vannflaten etter et hopp på bølgene, lander den behagelig og går videre som en katt på jakt.

Vi står høyt med god oversikt. Vi har også god oversikt over instrumentene, men vinkelen på plotteren blir litt vel krapp når man sitter. Man må belage seg å manøvrere oppreist om man skal bruke plotteren flittig.

Truster
Båten var utstyrt med baugtruster, men da Båtliv var ute og prøvekjørte var den ute av funksjon. Scandinavien 260 Sport er godkjent for åtte personer. Vi har ikke mange minuser med denne båten, som fremstår som en positiv overraskelse.

Se flere bilder av båten hos Båtliv!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem