Gå til sidens hovedinnhold

Du trodde kanskje gutter var best i alt?

Janni ble påmeldt i herreklassen ved en feil.

Svenske Janni Larsson er verdensmester i brasiliansk jiu-jitsu og reiste nylig til Tyskland for å konkurrere i German Open.

Vel fremme ved arenaen, viste det seg imidlertid at arrangøren trodde hun var en mann og hadde også derfor meldt henne på i herreklassen, melder fightermag.se.

3692538

- Jeg var påmeldt i riktig vektklasse, men navnet mitt sto i herreklassen. Den eneste kvinnen i 70-kilosklassen hadde valgt å bli hjemme ettersom hun trodde hun var ensom der. Jeg sto der uten noen kamp etter å ha reist helt til Tyskland, sier Janni til Nettavisen.

Da foreslo 26-åringen selv at hun kunne like godt konkurrere i herreklassen.

- Arrangøren trodde at vi spøkte, men styeleder i det svenske jiu-jutsu-forbundet, Michael Kuntz, overbeviste dem om at Janni mente alvor.

Etter at arrangørene hadde tatt en ringerunde rundt til alle herrene i vektklassen, ble det klart at alle godtok utfordringen om å gå mot en kvinne.

- Det var litt blandede reaksjoner fra guttene, men jeg tror at de fleste syntes det var kult at jeg stilte opp. Jeg vet at han fyren fra Østerrike var urolig for at han ikke kunne gå fullt ut mot meg ettersom jeg var kvinne, men han kjørte på skikkelig bra og vant.

Janni vant imidlertid de tre øvrige kampene sine og tok dermed sølvmedaljen i German Open. En av motstanderne følte seg så ydmyket at han ikke dukket opp på medaljeutdelingen.

- Jeg mistenker at han var litt frustrert over at han ikke hadde samme innstilling som østerrikeren. Samtidig kan jeg forstå at det er vanskelig å konkurrere mot damer. Spesielt hvis man ikke har noen damer å trene med i sin egen klubb og ikke engang har prøvd det.

- Er du overrasket over at det gikk såpass bra?

- Selvsagt er jeg det, men innerst inne hadde jeg håpet på gull. Det føles aldri bra å måtte klappe ut for en submission i en konkurranse. Nå er det bare å trene hardere, så det går bedre neste gang.

Larsson er klar på at det er en viss forskjell på å gå kamper mot menn sammenlignet med kvinner.

- Den største forskjellen for meg var at jeg ikke kjente noe press på meg for å vinne. Jeg gikk inn og konkurrerte for å få kamperfaring. At det gikk så bra var en bonus.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken