– Bill Gates har sagt at jeg må gi bort pengene mine. I don’t think so., innleder tobakk-arvingen en artikkel utgitt i Ferds konsernmagasin. Utover i artikkelen tar han et grusomt oppgjør med verdens rikeste mann.

NA24 – din næringslivsavis

Stor filantrop
Bill Gates grunnla i sin tid datagiganten Microsoft i en knøttliten garasje i California. Fortune Magazine rangerer amerikaneren i dag som verdens rikeste, tett fulgt av en annen filantrop, Warren Buffet.

Microsoft gründeren har i en årrekke skjenket store deler av sin formue til veldedige formål. Til sammen har Gates gitt over 180 milliarder kroner til slike egnede formål, og han planlegger å gi bort det aller meste av formuen på 300 milliarder kroner, melder Dagbladet.

Da han sammen med sin kone Melissa var på Norgesbesøk nylig, formante han norske rikinger om å dele med verdens trengende.

– De vil helt klart ha stor glede av å gi, barna deres vil få det bedre og verden vil bli et bedre sted, sa Gates ifølge Aftenposten.

Skjønner ingenting
Investor og arving Johan H. Andresen hisser seg opp over utspillet. Han vil ha seg frabedt at Gates forteller ham hvordan familieformuen skal forvaltes.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

– For Bill Gates spiller ikke norske arbeidsplasser eller verdiskapning i norske bedrifter noen viktig rolle. Men det gjør det for Ferd og meg. Det er her vi bor, det er her våre barn skal vokse opp, og det er her våre foreldre skal ha en verdig alderdom. Og det er denne verdiskapningen som gjør at bedrifter i et land som Norge, og dermed staten, er i stand til å ta ansvar også i andre land som er langt dårligere stilt, skriver Andresen ifølge Dagbladet.

For å være helt sikker på at budskapet når fram har Andresen passet på å oversette essensen av sitt budskap til engelsk.

– Mr. Gates, with all do respect you don’t know a shit., tordner Andresen.

Ikke imponert
Hotellbaron og milliardærkollega Petter A. Stordalen er særdeles lite imponert over holdningene Andresen argumenterer for.

– Jeg tror på en ny og bærekraftig kapitalisme. En kapitalisme som tar hensyn til mer enn bare å tjene penger. Hadde alle tenkt som han Johan Andresen ville kapitalismen avgått med døden, sier han til Dagbladet.

– Andresens holdninger hører fortiden til, antyder Stordalen.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24