Den sveitsiske syklisten Fabian Cancellara seiler nå opp som storfavoritt til å vinne Sveits rundt sammenlagt, etter at han leverte meget sterk innsats på lørdagens fjelletappe.

Cancellara rullet inn til tredjeplass på etappen, og ligger nå bare fire sekunder bak lederen av konkurransen, slovenske Tadej Valjavec, når kun én etappe gjenstår av rittet.

Avslutningen av Sveits rundt er en tempoetappe, noe som passer Cancellara utmerket. Det er nemlig ikke mange som kan måle seg med sveitseren når det kommer til tempo.

– Jeg vant tempoetappen i åpningen forrige lørdag, men trodde ikke at jeg hadde noen sjanse på å vinne sammenlagt. Men da jeg ble nummer to onsdag, fikk jeg troen på det, sier han ifølge Reuters.

– Heldigvis har jeg klart å holde meg rett bak Valjavec. Den harde innsatsen som laget mitt har lagt ned skal ha mye av æren for dette. Nå er det bare å vente og se hva som skjer videre, sier han.

Tyske Tony Martin vant lørdagens etappe av Sveits rundt. Rittet avsluttes søndag i Fabian Cancellaras hjemby, Bern, med en 39 kilometer lang tempoetappe.

De norske endte et stykke bak vinneren. Kurt Asle Arvesen tråkket i mål på 59.-plass vel seks minutter etter Martin, mens Thor Hushovd var blant de siste som fullførte nesten 22 minutter bak.

Sjekk siste sportsnytt her!