Gå til sidens hovedinnhold

Dumpet katter i søpla

I bitende kulde ble fire katter dumpet i banankasser og en skittentøykurv. Én av dem måtte bøte med livet.

(iBergen.no) Mot slutten av november ble fire katter dumpet i skittentøykurver og kartonger i nærheten av en hemmeligført adresse i Bergen.

I bitende kulde var kattene var overlatt til seg selv i flere dager før en ansatt i politiet, ved en tilfeldighet, oppdaget at det var katter som var dumpet.

Tipset av politimann
- Mot slutten av november ble vi ringt opp av mannen. Han mente at fire katter hadde blitt dumpet i området. Dette viste seg å stemme. Det skjedde mot slutten av november på en av de virkelig kalde dagene, sier Inger Johanne Graff i Dyrebeskyttelsen Hordaland til iBergen.no.

Hun reagerer kraftig over det hun mener er en klart ulovlig og straffbar handling i forhold til Dyrevernloven.

Totalt var det fire katter som ble dumpet på det aktuelle stedet. Sultefôret lette de etter mat i området og det var ikke før etter et par uker dyrevernerne klarte å få tak i alle kattene. Én av dem måtte bøte med livet.

- Måten kattene ble etterlatt på er ikke holdbar i det hele tatt. Det var bitende kulde og hvordan kattene klarte seg i disse dagene vet jeg ikke. De hadde heller ikke noe mat. Totalt dreide det seg om fire katter og en av dem måtte avlives på grunn av katteaids. I tillegg kom det en kraftig bilyd fra hjertet. De tre andre overlevde, og den ene av dem har fått et nytt hjem, forteller Graff.

Trodde katter var boss
En av naboene, Åse, bekrefter at hun en morgen så tre kartonger og en skittentøykurv like ved der hun bor. Hun trodde at det var naboen som hadde satt ut kartongene fordi det skulle kastes, men det viste seg altså ikke å stemme.

- Jeg trodde det var naboen sitt boss og de trodde det var mitt. I ettertid viste det seg at det var katter i eskene. De må ha blitt satt der om natten for dagen og kvelden før var ikke kartongene der, sier Åse til iBergen.no.

På en av kartongene var det en pakkseddel. Navnet og adressen på den ble sporet tilbake til en av Bergens omegnskommuner. Da iBergen.no kontaktet mannen blånektet han på at han hadde noe med kattedumpingen å gjøre.

- Da jeg skulle kaste noe boss på Kolskogen kom det en dame bort til meg og spurte om hun kunne få den kartongen. Jeg tenkte ikke noe mer på det og ga den til henne. At jeg nå blir knyttet til dyremishandling er veldig kjedelig. Det stemmer overhodet ikke, sier mannen til iBergen.no.

Ikke anmeldt
Kattedumpingen er ikke politianmeldt og Graff tviler på at dette kommer til å bli gjort.

- Vi har ikke for vane å anmelde slike forhold. Vårt inntrykk er at det ikke blir gjort noe særlig, men det er problemer med kapasiteten og spørsmålet er hva vi kan vinne på det. Det er også en fysisk og psykisk påkjenning for dyrevernerne, derfor må vi velge hvor vi skal bruke kreftene, sier Graff.

Dersom du har tips i denne eller andre tilsvarende saker ønsker Dyrebeskyttelsen Hordaland beskjed på følgende mail: katt@dyrebeskyttelsenhordaland.no

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien