Gå til sidens hovedinnhold

Dynket statsministeren - risikerer fengsel

Den kvinnelige TV-reporteren sprutet vann i ansiktet på Sveriges statsminister.

Nå risikerer hun opptil ett års fengsel.

Det var under et innslag til humorprogrammet «Ballar av stål» på SVT at vannsprutingen skjedde. Hanna Wilenius (30) intervjuet Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (44) da han deltok på en kinopremiere 22.mai. Under intervjuet sprutet det plutselig vann fra Wilenius' mikrofon, som traff statsministeren i ansiktet.

Trakassering
Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo anmeldte Wilenius. 30-åringen er nå innkalt til forhør, mistenkt for trakassering, som har en strafferamme på ett år.

- Jeg ble helt paff. Jeg hade aldri trodd at det skulle bli så mye oppstyr. Jeg fulgte bare manus. SVT har jo kjøpt inn programmet - det var ikke som om vi planla kupp eller noe, sier den uheldige skøyeren til Aftonbladet.

Wilenius er overrasket over at hun risikerer fengsel.

- Jeg får bare ta det som det kommer, men det er selvfølgelig veldig trist.

- Mindre begavet
SVT har bestemt seg for ikke å sende innslaget. SVTs informasjonsdirektør Helga Baagøe har ikke mye til overs for fremgangsmåten. «Mindre begavet», sier hun til Aftonbladet.

Det er produksjonsselskapet Strix som står bak programmet. Nå får ikke reportere tilknyttet Strix bruke mikrofoner med SVTs logo lenger.

- Vi kan ikke risikere at våre nyhetsreportere får problemer på jobben i fremtiden, sier Baagøe.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021