(iOslo.no) Grenseveterinærene krever at flyplassledelsen på Gardermoen tar grep og sikrer dem en egen parkeringsplass ved siden av politiet.

- Truende
Når familiens kjæledyr blir beslaglagt etter en fin sydentur, kan det fort bli ampert. Det har tidligere vært episoder der eiere har gått til fysisk angrep for å få igjen kjæledyrene på rød sone.

På kveld og nattestid må de beslaglagte dyrene bringes fra tollen, gjennom publikumsområdene og ut på fellesparkeringen til tjenestebilen, før de bringes til isolatet noen hundre meter unna.

- Å møte rasende eiere på nytt når vi skal sette dyren i bilen ute på parkeringsplassen, fører til truende situasjoner for oss, sier grenseveterinær Marit Forbord til VG.

Nå krever veterinærene tillatelse til å parkere like utenfor ankomsthallen, slik at beslagtlagte dyr kan settes direkte i bilen. At politiets biler parkerer der, vil i tillegg gi dyrlegene økt trygghet, mener Forbord.

Bommer på papirene
Reglene for innførsel av dyr er strenge. Hunder og katter må blant annet ha dokumentasjon på at de er vaksinert mot rabies, samt at de har tatt en blodprøve som bekrefter vaksinasjonens virkning.

- Det er spesielt papirarbeidet folk bommer på, sier Forbord til avisen.

- Dyrene vi beslaglegger lider ingen nød, de får god mat og blir jevnlig luftet.

Pressetalskvinne Sofie Bruun ved OSL opplyser til VG at byggearbeider begrenser parkeringsmulighetene, men at flyplassen jobber med en løsning.

Les flere nyheter hos iOslo.no