Gå til sidens hovedinnhold

E-postadvarsel bare bløff

Har du fått e-post som advarer deg om at du kan tappes for 2.500 kroner, eller at en sms brukes for å hacke seg inn på telefonen? Det hele er en dansk spøk.

E-posten har dumpet ned i mange e-postbokser over hele landet og lyder slik:

«VIKTIG! LES MELDING!!!!

Hvis du får en SMS om at du skal ringe 60 80 61 81 så la det være! Det er en bløff!! Du vil i så fall bli trukket 2500,- kr. på din tlf. regning.

Også om du får en SMS med ordlyden: "Har vi en avtale i aften/kveld?" så ikke svar! De hacker seg inn på din tlf. og bruker av din regning.

Orienter alle du kjenner!

Ha en god dag!!»

Dansk spøk
Det er en melding som stammer fra Danmark, og er en ren bløff. Det er ikke mulig å hacke seg inn på en mobiltelefon via en sms-melding. E-posten spiller kun på folks frykt.

- Dette er bare bløff, får du e-posten kan du slette meldingen og i alle fall ikke send den videre.Du kan føle deg helt trygg på at ingen kan hacke deg inn på mobilen din og påføre deg utgifter, sier informasjonssjef i Telenor Mobil, Esben Tuman Johnsen, til TV 2 Nettavisen.

Osama og pizza
Nummeret i e-posten er dansk, og dersom du setter +45 for Danmark foran, kommer du til en automatisk telefonsvarer med denne beskjeden:

«Du har nå ringt dansk al Qaida. Tast én for å donere 2.500 kroner. Tast to for å abonnere på månedsmagasinet Jihad. Tast tre for å melde deg som selvmordsbomber. Tast fire for å motta et vakkert bilde av Osama bin Laden. Tast fem hvis du vil ha pizza.»

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken