E24 meldte søndag ettermiddag at den etterlyste byggmesteren Harald Langemyhr var blitt pågrepet på Oslo lufthavn Gardermoen. Nettstedet meldte at Langemyhr landet klokken 16.30 med et direktefly fra Rhodos. Men der tok de altså feil..

- Det er feil hele greia. Vi har ikke pågrepet noen, sier politiførstebetjent Åge Ødegaard ved Gardermoen politistasjon til Nettavisen.

Ødegaard forteller at det absolutt ikke var Langemyhr, men prinsesse Märtha Louise som kom hjem fra en tur søndag ettermiddag.

- Prinsesse Märtha Louise kom hjem fra en tur. Det var rett og slett vår prinsesses livvakter som kom, sier Ødegaard.

E24s journalist på stedet meldte at politiet hadde gått inn i flyet for å pågripe Langemyhr. Dette var altså prinsessens livvakter.

- Det var noen som var litt raske på avtrekkeren, sier politiførstebetjenten.

- Ja, vi ler

Nyheten om «pågripelsen» spredte seg raskt til alle nettavisene, og toppet flere av avisene søndag ettermiddag. Ødegaard ringte selv og sa fra om feilen til VG Nett, som har samme eier som E24 og som benytter deres saker på sin forside.

- Ler dere av dette?


- Ja, vi ler, sier politiførstebetjenten til Nettavisen muntert.

Han sier de ikke har noen opplysninger om at Langemyhr skal lande på Gardermoen søndag.

- Jeg tror ikke han kommer hit i det hele tatt, sier Ødegaard.

- Mildt sagt pinlig
På sine nettsider innrømmer E24 feilen søndag kveld:

«E24 skrev kl.17:00 at Harald Langemyhr var pågrepet og ført ut av Gardermoen, da to biler med uniformerte sjåfører forlot flyplassen kort tid etter at flyet fra Rhodos hadde landet. Kl.18:00 meldte politiet på Gardermoen at det var livvakttjenesten og prinsesse Märtha Louise som av vår reporter på stedet var forvekslet med Langemyhr. E24 beklager feilen og retter artikkelen 18:10».

Ansvarlig redaktør Per Valebrokk i E24 synes feilen er pinlig.

- Det gikk litt hett for seg for oss i sommersolen. Tabben er for å si det mildt pinlig. Vi beklager overfor alle som er involvert i saken, og våre lesere. Det er selvsagt et mål for oss og alltid skrive fakta, sier Valebrokk til VG Nett.

Anmeldt av Oslo
Byggmester Harald Langemyhr er etterlyst av politiet etter at han før helga ble siktet for grovt bedrageri mot Oslo kommune.

Oslo kommune har politianmeldt selskapet til langemyhr, Byggmester Harald Langemyhr AS. De mener han grovt har overfakturert kommunen. Det skal dreie seg om beløp på rundt 20 millioner kroner for arbeid knyttet til Økern sykehjem.

Tre av hans ansatte er varetektsfengslet, mens en fjerde ble pågrepet, men senere løslatt.

- Det verste jeg har opplevd i mitt yrkesliv, sa Langemyhr til NRK fredag kveld. Han fortalte at han var på ferie i Hellas, og at han skulle reise hjem for å ordne opp.

Byggmesteren og fire av hans ansatte er siktet for grovt bedrageri og forsøk på bedrageri.