Gå til sidens hovedinnhold

Eastern Drilling på plan

Alt går som planlagt i byggingen den første boreriggen for riggselskapet som nå indirekte kontrolleres av skipsreder John Fredriksen.

Eastern Drilling bestilte sin første, høyt spesifiserte borerigg West E-Drill i juni i fjor. Arbeidene er så langt på plan, ifølge selskapets første kvartalsrapport.

- Prosjektet er på plan og verftet forventer levering av riggen i fjerde kvartal 2007, heter det i rapporten.

Det er Smedvig som har ansvaret for byggeoppfølgingen på riggen, og som er største aksjonær i Eastern Drilling. Smedvig er som kjent kjøpt opp av skipsreder John Fredriksens riggselskap SeaDrill i vinter.

Eastern Drilling har opsjon på bygging av en tilsvarende borerigg ved Samsung-verftet i Sør-Korea , og arbeidet med å forbrede en erklæring av opsjonen pågår. Den først riggen har en prislapp på 463 millioner dollar, og blir en ultra dypvanns halvtnedsenkbar borerigg bygget for oppdrag i værharde områder.

Det er inngått en intensjonsavtale med en operatør for bruk av riggen i 36 måneder etter levering. Verdien på kontrakten er 520 millioner dollar. Kontrakten betyr ekstrainvesteringer i riggen på 27 millioner dollar i forhold til opprinnelige byggepris.

Selskapet har ikke driftsinntekter, fordi deres eneste eiendel er under bygging. Selskapet kunne likevel logge et positivt resultat på 184.000 dollar i første kvartal som følge av renteinntekter.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken