Gå til sidens hovedinnhold

Ebadi truet på livet

Vinner av årets Nobels fredspris, Shirin Ebadi, har fått livvakter etter at hun de siste ukene har mottatt flere drapstrusler.

Dt iranske innenriksdepartementet har ordnet beskyttelse for den kvinnelige advokaten, fordi hun har fått flere drapstrusler etter at hun kom hjem til Iran for en måneds tid siden.

- Departementet har gitt Ebadi en livvakt og en bil for å beskytte henne etter at hun fikk tusler, sier Mohammad Ali Dadkhah, en advokat som representerer Ebadis menneskerettighetssenter.

Han sier at de fleste truslene som har kommet mot Ebadi har vært anonyme, men spekulerer i om de kan være advarsler fra ekstreme grupper, skriver Reuters.

Ved et tilfelle ble istykkerrevne bilder av Ebadi funnet utenfor kontoret hennes med et følgebrev der det stod: «Vi vil ikke la deg nyte denne prisen».

Ebadi blir i desember tildelt Nobels fredspris i Oslo, etter at det i oktober ble offentliggjort at den iranske advokaten og menneskerettighetsforkjemperen er årets vinner. Reformvennlige krefter i hjemlandet Iran har hyllet Ebadi som en verdig vinner, men mer konservative krefter har kritisert henne.

Ifølge Dadkhah ser ikke Ebadi selv behovet for livvakter.

- Hun mener at det ikke er nødvendig med en livvakt og at folk som er glad i henne vil beskytte henne, sier Dadkhah.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser