Gå til sidens hovedinnhold

Edvald: - Det er fælt å se på

Stygge scener fra Tour de France.

Mandagens etappe av Tour de France ble svært dramatisk.

50,5 kilometer før mål gikk det en massevelt i hovedfeltet og en rekke ryttere var involvert. Velten var av det svært stygge slaget og en rekke av deltagerne smalt inn i en u-polstret stolpe som sto i kanten langs veien.

Vi fulgte etappen LIVE

- Fælt
Velten førte til at rittet ble stoppet midlertidig, fordi alt av legepersonell var opptatt med å behandle skadde ryttere. Etter rundt ti minutter med stopp, kunne et samlet hovedfelt igjen sette kursen mot Mur de Huy.

- Jeg satt bak i feltet og var ikke innblandet. Jeg hadde akkurat tenkt å kjøre meg fram, da jeg fikk høre om velten. Dermed klarte jeg å bremse og styre unna den, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter etappen.

- Jeg håper det går bra med alle. Jeg både så og hørte at de hadde det vondt. Vi kjører i 70-80 kilometer i timen og når det går så fort på asfalt, gjør det ekstra vondt, sier den norske syklisten videre.

Flere ryttere måtte også bryte som en følge av velten. Tom Dumolin, Simon Gerrans og franske William Bonnet var blant disse. Den norske duoen Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kom unna velten.

Froome i gult
De to nordmennene klarte imidlertid ikke å henge med i teten opp stupbratte Mur de Huy og var aldri i nærheten av å kjempe om seieren.

I stedet var det Kristoff-kompis Joaquim Rodriguez som vant etappen, foran Chris Froome fra Sky. Froome overtar den gule ledertrøyen.

Fabian Cancellara, som ledet rittet sammenlagt før etappen, var involvert i velten og endte til slutt et stykke bak teten.

Boasson Hagen kom inn til en 66.-plass på denne etappen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tony Martin er nummer to i sammendraget, Tejay van Garderen tre.

Kristoff hektet av?
Fram til det smalt i veikanten hadde etappen gått stille og rolig for seg. Et brudd på fire mann gikk tidlig, men hovedfeltet hadde god kontroll og de fire i front ble kjørt inn igjen like før massevelten fant sted.

Etter velten ble feltet etter hvert splittet. Verken Boasson Hagen eller Kristoff hang med i den første gruppen og dermed gikk de to nordmennene glipp av sjansen til å kjempe om poeng i en mellomspurt.

Det var tyske André Greipel som tok denne spurten og beholder dermed det grønne trøyen i rittet. For Kristoff ser det nå tøft ut med tanke på å blande seg inn i kampen om den grønne trøyen sammenlagt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Greipel topper kampen om den grønne trøyen med 75 poeng og leder klart foran Peter Sagan (48 p) og Chris Froome (40 p).

Kristoff står med ti poeng i sammendraget så langt.

Det er etappevinner Joaquim Rodriguez som nå har tatt klatretrøyen, mens Peter Sagan har overtatt den hvite ungdomstrøyen i rittet.

BMC leder så langt lagkonkurransen.

Kommentarer til denne saken