Edvald Boasson Hagen har levert imponerende innsats under Tour of Oman, og i løpet av rittets tre første etapper kunne han skilte med tre pallplasser, inkludert en seier på tredje etappe.

Fredag ble rittet avsluttet med en 18,5 kilometer lang tempoetappe, og nok en gang skulle den norske sykkelstjernen vise styrke. 22-åringen gikk nemlig helt til topps i avslutningen.

Nummer to totalt
Boasson hagen knuste blant annet Saxo Banks Fabio Cancellara. Sveitseren er både verdensmester og olympisk mester på tempo. Nordmannen slo Cancellara med 17 sekunder.

Fredagens etappeseier betyr at den norske Team Sky-rytteren vant både poengtrøyen og ungdomstrøyen i rittet. I sammendraget ble han nummer to.

- Helt enormt. Han har vist gjennom to år som proff at han er et talent utenom om det vanlige. Så han får vi mye glede av i årene framover. Han har jo vært hjemme i Norge og syklet lite utendørs sammenlignet med mange av de andre, men er likevel på høyde med de beste, sa lagkamerat Kurt Asle Arvesen til Nettavisen om Boassons innstats i Tour of Oman tidligere i uken.

- Er i superform nå
Også Team Sky-direktør Steven de Jongh har latt seg imponere av den unge nordmannen.

- Han leverte et utrolig løp. Han fikk en rask start, og vant mye tid i oppoverbakkene. Alt i alt var det en utmerket gjennomføring. Han har hatt en stor uke her nede. han var god i Qatar også, men siden det var tidlig i sesongen hadde han fortsatt litt å gå på. Nå er han i superform, sier de Jongh til Team Skys nettside.

Det var nettopp Cancellara som stakk av med sammenlagtseieren i tidens første Tour of Oman. Sveitseren hadde 45 sekunder å gå på i forhold til Hagen før siste etappe.

Det var en usportslig episode på den fjerde etappen som kostet nordmannen dyrt i sammendraget. Mens han stoppet for å tisse, ble 22-åringen frakjørt, og tapte derfor mye tid.

Les mer om hendelsen her!

Sjekk siste sportsnytt her!