Sterk vind skapte store problemer for Edvald Boasson Hagen og de andre rytterne på den 187 kilometer lange fjerdeetappen av Tour of Oman onsdag.

Feltet ble derfor delt opp i flere smågrupper, og nordmannen klarte aldri å komme seg med i vinnerbruddet og kom i mål over ett minutt bak teten.

Dermed mistet han også den røde ledertrøyen i rittet. Den italienske Liquigas-rytteren Daniele Bennati overtok i stedet sammenlagtledelsen med sin andreplass.

- Jeg ville heller ha vunnet etappen, men ledertrøyen er likevel en fin trøst. Nå satser jeg på å få flere sekunder i torsdagens etappe, og forsvare trøyen, sier Bennati ifølge cyclingnews.com .

Det anerkjente sykkelnettstedet skriver også at det avgjørende angrepet mot Boasson Hagen skal ha kommet mens nordmannen stoppet for en tissepause.

- Sky hadde trøyen, og det var deres ansvar å hente inn igjen bruddet. Sykling er sykling, men det var kanskje litt urettferdig at de angrep mens Boasson Hagen sto og tisset, sier Bennati.

20 år gamle Leigh Howard, som sykler for Boasson Hagens gamle lag HTC-Colombia, vant etappen, mens den amerikanske spurtkanoen Tyler Farrar ble nummer tre.

Boasson Hagen hadde før onsdagens etappe tre strake pallplasser i Tour of Oman, inkludert en etappeseier på den tredje etappen.

Sjekk siste sportsnytt her