Gå til sidens hovedinnhold

- Edwards lagde sexvideo

Samtidig skal han ha presset elskerinnen til å ta abort.

Det hevder John Edwards tidligere assistent, Andrew Young, overfor ABC News.

I forrige uke valgte tidligere senator og nominasjonskandidat John Edwards å legge alle kortene på bordet. Han bekreftet da at han var faren til sin elskerinnes barn, Frances Quinn Hunter.

Forholdet mellom Edwards og Rielle Hunter ble skjult for pressen da Edwards stilte som presidentkandidat i Demokratenes nominasjonsprosess i 2008.

Young spilte en sentral rolle med å skjule forholdet. Flere tabloider skrev om det påståtte forholdet, men dette ble avfeid av Edwards medarbeider.

- Fant en sexvideo
Nå avslører Young at han og kona Cheri fant en sexvideo da de skulle rydde i en leilighet hvor Edwards elskerinne hadde bodd.

- Det var en video som var merket «spesiell». Det var en sexvideo med Hunter og John Edwards som ble lagd noen måneder før nominasjonsmøtene i Iowa, sier Young til ABC News.

Young kommer med en rekke avsløringer rundt Edwards-skandalen i sin nye bok «The Politician», som blir utgitt 30. januar.

Den tidligere medarbeideren til Edwards hevder han så sexvideoen, og kunne identifisere Hunter som den ene aktøren fordi han gjenkjente et smykke.

Senere fødte Hunter et barn, og det verserte rykter om at Edwards var faren.

Men Young ofret seg selv for Edwards og påtok seg ansvaret for farskapet, slik at Edwards karriere kunne spares.

Edwards kone Elizabeth, som har lidd av kreft, har støttet sin ektemann gjennom hele prosessen.

Les også: - Jeg fikk barn med elskerinne

Forholdet mellom Edwards og Hunter skal ha startet allerede i februar 2006. I mai måned i 2007 hevder Young at han fikk instrukser fra Edwards om å overtale Hunter til å ta abort.

- Senatoren forsøkte å overtale henne til å gjennomføre en abort, og han forsøkte å overtale meg til å overtale Rielle til å ta abort, sier han.

Men det endte med at Young advarte henne mot å gjennomføre aborten. Da skal Edwards ha blitt rasende.

Lagde flere kopier
På et punkt surnet forholdet mellom Young og Edwards, og Young sier at sexvideoen kunne bli en viktig brikke for ham. Young går langt i å antyde at han fryktet for at noe kunne skje ham. Derfor valgte han å lage flere kopier av videoen.

- Vi hadde ingen onde hensikter, men jeg plasserte en kopi i en bankboks, og en kopi hos min advokat med instrukser om å offentliggjøre den, om nødvendig, dersom noe mistenkelig skulle ramme oss, skriver Young i boken sin.

- Jeg hadde lest nok John Grisham-bøker til å tro at mektige og rike mennesker ikke alltid forholdt seg til spillereglene. Og vi var redde, fortsetter Young.

Edwards, Hillary Clinton og Barack Obama kjempet mot hverandre om å bli Demokratenes presidentkandidat under nominasjonsprosessen i 2008. Men Edwards trakk seg tidlig i prosessen, ettersom han lå langt bak både Clinton og Obama.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken